Vida je proslavljeni hrvatski reprezentativac koji je svojedobno bio i kapetan i jedan od najvećih talenata Bijelo-plavih.

Prigodno je, a svakako i vrijedno spomenuti još jedan rođendan ovoga 29. travnja. Doduše, nije riječ o aktualnom prvotimcu iz našeg kadra, ali kada se govori o onima koji su ostavili značajniji trag u Gradskom vrtu, imali tu čast nositi i kapetansku vrpcu, onda je jasno da čestitku svakako zaslužuje proslavljeni reprezentativac Domagoj Vida. Rođen je, dakle, na današnji dan 1989. godine, a tijekom četiri sezone koliko je proveo u seniorskoj momčadi Bijelo-plavih skupio je 95 utakmica, uz šest postignutih golova. Debitirao je još u studenome 2006. u slavonskom derbiju s Cibalijom u Vinkovcima, kada je na klupi Osijeka bio Miroslav Žitnjak, a s obzirom na svoju kvalitetu i liderski karakter brzo se ustalio u najboljem sastavu. Od našeg se Kluba oprostio u svibnju 2010., opet u ogledu s Vinkovčanima, a koji dan kasnije debitirao je za „Vatrene“ u dvoboju s Walesom i to pred osječkom publikom! Priliku mu je tada pružio bivši izbornik Slaven Bilić.

S Hrvatskom do srebra i bronce

U to vrijeme Vida je potpisao za Bayer iz Leverkusena u transferu vrijednom 2,4 milijuna eura, da bi se potom okušao u zagrebačkom Dinamu iz kojega je kasnije otišao u kijevski Dinamo gdje je također postao nezamjenjiv u najboljem sastavu. Od zime 2018. je u turskom Bešiktašu, a ostao je stalno i u kadru nacionalne momčadi s kojom je prvo osvojio srebro u Rusiji, a onda i broncu u Katru. Bio je Domagoj uvijek poznat po svojoj borbenosti i požrtvovnosti na travnjaku, a suigrači su ga u našoj sredini brzo prihvatili kao vođu u svlačionici. Ponosno je uvijek isticao da je pravi Slavonac i svugdje nailazi na ljubazan doček navijača jer ljudi znaju s koliko srčanosti i ponosa igra za našu Hrvatsku. Želimo mu sretan 34. rođendan i što dužu igračku karijeru, kao i sreću u njegovom obiteljskom okruženju!