Pioniri NK Osijek igrat će u Rijeci svoje četvrto uzastopno finale Kupa Hrvatske, a protivnik im je Hajduk.

U Rijeci je u srijedu završnica Kupa Hrvatske za pionire (13 sati) i kadete (10.30 sati) na kojoj će sudjelovati i naše dvije momčadi, a u oba finalna dvoboja očekuju nas ogledi s Hajdukom. Za pionire Osijeka ovo je već četvrto uzastopno finale, treće u nizu aktualnog stručnog stožera koji predvodi Matej Žitnjak. U državnom prvenstvu naši će dječaci gotovo sigurno osvojiti drugo mjesto, a pruža im se mogućnost osvojiti trofej u Kupu, što bi svakako bio još jedan veliki uspjeh.

Igramo protiv Splićana koji su, realno, jači od nas u smislu nekih tjelesnih predispozicija u kojima su dominantni, ali to ne znači da su bolji. Pripremili smo se dobro, odradili smo sve što smo planirali i idemo dati svoj maksimum i u ovoj utakmici, rekao je Žitnjak.

Zasluženo došli do finala

Bijelo-plavi su u četvrtfinalu eliminirali Varaždin boljim izvođenjem jedanaesteraca, dok su plasman u finale izborili pobjedom nad Slaven Belupom.

U Kupu nema lakih protivnika. Neko je nepisano pravilo da i najbolji izgube od nekoga slabije kvalitete jer se igra samo jedan susret. Svatko se nada i želi napraviti nešto veliko, uvijek je u takvim ogledima prisutan poseban motiv. S Varaždinom smo u gostima dominirali, ali nismo uspjeli zabiti pogodak, pa je sve moralo biti riješeno u tom „raspucavanju“ s bijele točke pri čemu je svih pet naših udaraca završilo u mreži. U polufinalu smo bili domaćini Koprivničanima koji su došli neopterećeno dok smo mi imali pritisak da moramo proći. Zabili smo dva gola u drugom poluvremenu i zasluženo pobijedili.

Očekuje se utakmica visokog intenziteta

S trenutno najjačim kadrom Osječani će dočekati ovo finale i nastojati ga riješiti u svoju korist.

Imali smo ozljeda tijekom sezone, sada smo se kompletirali. Minimum što možemo ponuditi su borbenost i zalaganje na najvišoj razini. Također, tehnički smo dobra momčad, volimo nadigravanje i tako će biti i ovaj puta. Očekujem utakmicu visokog intenziteta, igrat će se na prirodnoj travi, pa ćemo se morati prilagoditi jer inače treniramo na umjetnoj. Međutim, kako bude nama, tako će biti i njima. Upustit ćemo se maksimalno u borbu i neka bolji pobijedi, zaključio je trener naših pionira.

Izravni prijenos finala Hrvatskog kupa za pionire bit će na MaxSport 1 u srijedu od 13 sati.