Pred nama su četiri finala, za svaku se moramo fokusirati, pokazati od prve minute želju i glad za pobjedu kao što je to bilo protiv Istre 1961 i Varaždina, rekao je Tomas.

Nogometaši Osijeka u nedjelju od 17 sati na stadionu Gradski vrt dočekuju Dinamo u 33. kolu SuperSport HNL-a. Nakon dvije vezane pobjede protiv Istre 1961 i Varaždina, Bijelo-plavi žele nastaviti uspješan rezultatski niz i osvojiti nove vrijedne bodove u lovu na europski plasman.

Poslije dvije pobjede i šest bodova vratilo se potrebno samopouzdanje, momčad je na dobrom putu… Očekuje nas teška utakmica protiv prvaka Dinama, ali za nas je ovo jako važna utakmica iz koje želimo pobjedu, nova tri boda i da što prije osiguramo treće mjesto i plasman u Europu. Toga smo svjesni, imamo dovoljno snage i kvalitete da to ostvarimo pa očekujem dobro utakmicu u nedjelju, rekao je Stjepan Tomas, trener Osijeka.

Skinuli psihološku barijeru

Novi trener uspio je svojim dolaskom zaustaviti negativan rezultatski niz i optimističan je da dvije dosadašnje utakmice mogu biti temelj uspješne završnice sezone.

Detektirao sam dugačak crni niz bez pobjede, u glavama igrača je to bila psihološka barijera. Puno sam vremena posvetio tome, da im skinem tu psihološku barijeru i uvjerim ih da posjeduju kvalitetu, na prvu smo kliknuli, na vidjelo je izašla dobra energija što se pokazalo da prve dvije utakmice u kojima smo osvojili šest bodova. Ne mislimo stati, želimo nastaviti dalje, naš krajnji cilj je Europa i moramo napraviti sve da iduće sezone budemo dio europskih utakmica.

Četiri finala

Dinamo u Gradski vrt dolazi kao novi prvak Hrvatske, ali činjenica da su Modri lišeni bilo kakvog rezultatskog imperativa neće nimalo olakšati posao Bijelo-plavima.

Ja se nadam da će presuditi voljni moment i motiv koji nas nosi. Motivirani smo, fokusirani na ono što nas očekuje, imamo veliku želju. Pred nama su četiri finala, za svaku se moramo fokusirati, pokazati od prve minute želju i glad za pobjedu kao što je to bilo protiv Istre 1961 i Varaždina.

Energija s treninga

Trener Tomas ima i plan kako zaustaviti Modre.

Analizirali smo Dinamo, spremni smo za tu utakmicu. Znamo njihove vrline i mane, na koji način igraju. Kroz ovih nekoliko treninga smo to i analizirali, pripremali se, radili na nekim automatizmima i nadam se da će se u nedjelju sve odraditi na terenu. Ako energiju s treninga prenesemo na utakmicu mislim da možemo ostvariti jako dobar rezultat, zaključio je Tomas.

Na put prema Europi

Uz trenera, utakmicu protiv Dinama najavio je i prvi strijelac Bijelo-plavih Ramon Mierez.

Imamo tešku utakmicu pred nama, ali mislim da je jako lijepo igrati takve utakmice. Za nas ovo može biti veliki korak za nas kao momčad, želimo pobjedu koja bi nas stavila na pravi put za izboriti mjesto u Europi, rekao je Mierez.

Kompaktnost i zajedništvo

Mierez je u dobroj golgeterskoj formi, a činjenica da je bio strijelac na zadnja dva sraza s Dinamom svakako mu daje nadu da može odlučiti još jedan derbi.

Zadovoljan sam što sam bio strijelac na zadnje dvije utakmice protiv Dinama, ali isto tako važno je i da kao momčad budemo kompaktni, da pokažemo veliko zajedništvo koje nas može nositi prema dobrom rezultatu. Ako rad s treninga prenesemo na nedjeljnu utakmicu mislim da ćemo ostvariti dobar rezultat, a ja se svakako nadam da mogu ponovo biti strijelac.

Nebitno je tko zabija

Kada je riječ o njegovoj formi i brojkama u vidu golova, Mierez nema puno nedoumica.

Mislim da je najvažnije da u svakoj utakmici pružim svoj doprinos momčadi kako bismo ostvarili pobjedu. U ovom trenutku ne želim gledati sebe i svoj osobni učinak, idemo utakmicu po utakmicu, u nedjelju nas očekuje kvalitetan suparnik a ja želim ponovo dati najbolje od sebe da pomognem momčadi. To je najbolji način za zadržati dobru formu. Kao napadač želim zabiti najveći mogući broj golova, ali neka momčad niže dobre rezultate pa makar ja ne zabijao, bit ću jednako zadovoljan, zaključio je Mierez.