Naš iskusni veznjak zadovoljan igrom Bijelo-plavih u derbiju i ne sumnja u ostvarenje konačnog cilj.

Nije bilo golova u derbiju pred rekordnim brojem gledatelja ove sezone u Gradskom vrtu. Prvak je došao u grad na Dravi nakon osvojene titule, a naš Osijek sa željom i motivom da pozitivnim rezultatom nastavi seriju uspješnih nastupa. Bilo bi, naravno, još bolje da smo pobijedili, ali ni bod protiv Dinama nije ishod koji bi nas razočarao.

Mislim da su gledatelji imali što vidjeti, bez obzira što na kraju nije bilo golova. Igrao se pravi muški, čvrsti nogomet. Oni su naša najbolja momčad, to su i potvrdili s novom titulom osvojenom nekoliko kola prije kraja prvenstva. No, svi naši dečki su dali sve od sebe. I oni koji su počeli, kao i oni koji su ušli s klupe. Odigrali smo dobru utakmicu, moglo je rezultatski otići i na jednu i na drugu stranu, iako mislim da je neriješeno najrealnije, izjavio je Vedran Jugović.

Pokazali kvalitetu u ogledima s prvakom

U medijima se špekuliralo da će Bišćan u Osijeku na travnjak poslati veći broj pričuva i mladih igrača, no Modri su zaigrali s trenutno najjačim kadrom. I u tom kontekstu treba gledati na spoznaju da se nije izgubilo, ako već nismo došli do sva tri boda…

Naravno da nam je drago što su oni odigrali ovaj susret maksimalno ozbiljno što smo od njih i očekivali. Istrčali su s najjačim sastavom, nisu ništa kalkulirali i to je isto bitno jer ne bi bilo lijepo da se poslije priča o nekim stvarima. Mi smo im se na pravi način suprotstavili, već nekoliko puta ove sezone smo potvrdili da smo im stvarno tvrd orah i pokazali u tim ogledima s njima da smo kvalitetni.

Svugdje na sva tri boda

Sada je svaki bod u samoj završnici sezone posebno bitan i dragocjen te u konačnici može biti i presudan. Ostaju još tri kola i svaki će dvoboj za Osječane imati poseban značaj.

U svaku utakmicu ulazimo svjesni da nam je svaka od njih svojevrsno finale, kako je to rekao i naš trener. Doveli smo se ranije u tu situaciju da nismo više mirni, no Rijeka nam bježi samo dva boda, kao što su i nama blizu konkurenti koji su iza nas na ljestvici. Moramo svugdje i protiv svakoga ići na tri boda, imamo kvalitetu za to, izašli smo i iz one dugotrajne krize i siguran sam da ćemo do kraja potvrditi naš plasman u Europu. Svjesni smo situacije i činjenice da je ova Liga naprosto takva da nema nikakvog prostora za opuštanje. Ako nastavimo s ovakvim pristupom, a siguran sam da hoćemo, mislim da nas očekuju dobri nastupi u finišu prvenstva.