U nedjelju su odigrane utakmice I.HNL Juniora, Kadeta i Pionira.

Juniori su u nedjelju od 14 sati odigrali prvenstvenu utakmicu u Zagrebu protiv Hrvatskog Dragovoljca. Domaćin koji je do ove utakmice bio na samom začelju ljestvice nije trebao predstavljati veliki problem bijelo-plavima, no on se na kraju dogodio. „Crni“ dobro otvaraju utakmicu i već u sedmoj minuti postižu pogodak. Ivor Ljubanović bio je strijelac za vodstvo domaćih. Osijek na terenu nikako nije imao sreće, a to se potvrdilo i u 38.minuti kada domaćini zabijaju i drugi pogodak. Filip Franješ doveo je domaćina u veliku prednost od 2:0. U drugo poluvrijeme kao da je ušla neka druga momčad bijelo-plavih. Angažiraniji, brži i bolji. Takav nastavak utakmice rezultirao je s dva pogotka u mreži domaćina. Prvo je Tomislav Štrkalj smanjio rezultat u 61.minuti, a već sedam minuta kasnije Josip Špoljarić donosi poraznanje rezultata, 2:2. I kad se već činilo da će se bijelo-plavi izvuči s ovog na kraju neugodnog gostovanja, strijelac prvog pogotka za Hrv.Dragovoljac, Ivor Ljubanović, postiže svoj drugi i još jednom donosi prednost domaćoj ekipi, a samim time i pobjedu jer se rezultat nije mijenjao do kraja utakmice. Osijek je s ovim porazom na šestom mjestu prvenstvene tablice, dok su „dragovoljci“ pobjedom odmakli s dna.

Kadeti su također u nedjelju gostovali u Zagrebu kod istoimenog domaćina. Bijelo-plavi su prvenstvo počeli s dosta toplo-hladno igre, pa stoga i ne čude ne baš sjajni rezultati. Zagrebaši su ovu utakmicu dočekali kao momčad koja je plasirana niže od Osijeka, ali momčad koja može poremetiti planove bijelo-plavih, a to je pobjeda. Utakmica je od početka bila dosta izjednačena, ali nekako su konkretniji djelovali domaćini. Prva promjena rezultata dogodila se u 20.minuti utakmice kada je Antonio Sekulić zabio za vodstvo Zagreba. U 38.minuti Vitomir Filipović dovodi Zagreb u veliko vodstvo od 2:0. Na samom kraju poluvremena Ivan Ikić donosi bijelo-plavima smanjenje rezultata na 2:1. Ulazak u drugo poluvrijeme opet nije bio najbolji i domaćin je to još jednom iskoristio. Antonio Sekulić (60.min.) i Vitomir Filipović (69.min.) još su jednom zatresli mrežu Osijeka. Zagreb je u tom trenutku imao visoko vodstvo od 4:1 i očekivao se miran završetak utakmice kod domaćina. Nakon tog visokog vodstva slijedi dobra igra bijelo-plavih do kraja utakmice. U 76.minuti Ivan Ikić zabija za 4:2, a samo dvije minute poslije Hrvoje Crnčan dovodi utakmicu u nezvjesne vode svojim pogotkom za 4:3. Nažalost po bijelo-plave, Zagreb je obranio svoje vodstvo i na kraju slavio u ovoj uzbudljivoj utamici. Osijek je trenutno sedma momčad u Hrvatskoj, dok se Zagreb nalazi na devetom mjestu.

Da ova nedjelja ne bude toliko crna pobrinuli su se Pioniri koji su slavili na gostovanju u Zagrebu. U teškoj utakmici protiv dobro organiziranog domaćina, Osijek je uspio tijesno slaviti i odnijeti tri boda u Osijek. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 50.minuti kad je Mihael Kuprešak zabio za 0:1, što je na kraju bio i konačni rezultat utakmice. Igrači Tomislava Priegla odigrali su dobru utamicu i uzeli vrijedne bodove koji će biti od velike važnosti za nastavak natjecanja. Ovom pobjedom Pioniri su na petom mjestu prvenstvene ljestvice.

U nastavku teksta možete pročitati sažeto o utakmicama.

Nedjelja
Hrvatski Dragovoljac vs Juniori 3:2
(Štrkalj, Špoljarić)
Zagreb vs Kadeti 4:3
(Ikić 2, Crnčan)
Zagreb vs Pioniri 0:1
(Kuprešak)