Taktički smo pripremili utakmicu kroz ovih nekoliko dana i ako igrači budu izvršavali što smo se dogovorili i što smo radili na treninzima vjerujem da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom, rekao je Tomas.

Nogometaši Osijeka u subotu 13. svibnja od 17 sati gostuju kod Hajduka na Poljudu u 34. kolu SuperSport HNL-a. Stjepan Tomas u svoju trenersku epizodu na klupi Bijelo-plavih krenuo je pobjedama protiv Istre 1961 i Varaždina te remijem s Dinamom, a sada uspješan niz želi nastaviti i protiv splitske momčadi.

Stanje u momčadi je dobro, kroz tjedan smo pripremali utakmicu s Hajdukom. Znamo da su jako dobra momčad, na posljednje četiri utakmice nisu primili pogodak, dižu se iz utakmice u utakmicu, igraju sve bolje i sigurno nas očekuje teška utakmica u Splitu. Bit ćemo spremni na sve, znamo kako želimo igrati protiv Hajduka, taktički smo pripremili utakmicu kroz ovih nekoliko dana i ako igrači budu izvršavali što smo se dogovorili i što smo radili na treninzima vjerujem da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom, rekao je Stjepan Tomas.

Derbi za derbijem

Nakon remija bez golova, Tomas i igrači brzo su krenuli pripremati novi derbi i zahtjevno gostovanje na Poljudu.

Nema velike razlike u pripremi ove utakmice ili one s Dinamom. Obje su momčadi jako dobre, kvalitetne, Hajduk igra jako dobro kao momčad. Otežavajuća okolnost će biti što rastu, što su bez primljenog pogotka četiri utakmice, ali siguran sam da ćemo pronaći način da se probije obrana i da postignemo pogodak.

Ne samo Livaja

Na konstataciju novinara da je Marko Livaja najveća opasnost za njegovu momčad, Tomas je apostrofirao još neka imena.

Livaja je jedan od najboljih igrača u ligi, Hajduk puno ovisi o njemu, ali prije svega moramo ga onesposobiti da prima lopte i razigrava momčad. Tu su Sahiti, Krovinović i Mlakar koji su dobri pojedinci, kvalitetno igraju… Hajduk u kompletu djeluje kao momčad što dodatno naglašava individualnu kvalitetu. Mi moramo biti disciplinirani i agresivni kao što je bilo protiv Dinama, ako bude tako vjerujem da nećemo imati velikih problema.

I Hajduk će tražiti bodove

Istaknuo je Tomas i da ga neće zavarati činjenica da Hajduk igra utakmicu lišenu bilo kakvog rezultatskog značaja budući da su drugo mjesto osigurali.

I uoči utakmice s Dinamo se pričali da dolaze bez rezultatskom imperativa pa smo vidjeli da su došli u najjačem sastavu i s ambicijom da pobijede utakmicu. Mislim da će tako biti i u Splitu, da to što su sigurni drugi ili što su u finalu Kupa neće utjecati na njihov fokus i da će tražiti tri boda.

Vjerovao u momčad

Stjepan Tomas je svoju trenersku epizodu u Osijeku otvorio sa sedam bodova iz tri utakmice.

Zadovoljan bodovima? Kada sam dolazio vjerovao sam u momčad i igrače, da imaju kvalitetu za napraviti rezultat. Bio je potreban klik koji će nešto promijeniti u njihovim glavama i to se dogodilo. Sedam bodova je okej, iako bih volio da je devet, da smo imali stopostotni učinak. Ali okrenuli smo se Hajduku, pred nama su tri finala, cilj su treće mjesto i Europa, a sve ćemo poduzeti da to i ostvarimo, zaključio je Tomas.

Pobjednički niz

Povratnik u momčad nakon ozljede je Šime Gržan, polivalentni ofenzivac koji se ove sezone ustalio na desnom boku na kojem kvalitetno igra.

Nakon jedne lošije serije atmosfera je puno bolja s ovim zadnjim rezultatima, vratili smo se na pobjednički kolosijek, počeli smo pobjeđivati i nadam se da ćemo tako nastaviti, rekao je Gržan.

U službi momčadi

Gržan je u Gradski vrt došao kao krilni napadač, ali ove sezone kod tri trenera igrao je na desnom boku.

Hvala Bogu spreman sam, ozljeda te izbaci iz takta, ali napokon je sve uredu i sretan sam zbog toga. Na Poljudu je uvijek lijepo za igrati, atmosfera bude dobra. Bek ili krilo? Štogod treba, u funkciji sam momčadi za sve pozicije, zaključio je Gržan.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL