Ramon Mierez pravi je ljubimac navijača, prvenstveno zbog svog pristupa nogometu i spoznaji da se baš nikada ne štedi.

Veliki je ljubimac navijača Osijeka otkako je stigao u Gradski vrt. Osvojio je srca bijelo-plavih fanova svojim pristupom nogometu, prije svega. Istinski profesionalac koji se nikada ne štedi, naprotiv, uvijek daje maksimum, a izvan terena je skroman i prilično samozatajan. Ramon Nazareno Mierez definitivno je jedan od zapaženijih protagonista HNL-a. Svakako i među najboljim strancima koji su igrali u Hrvatskoj. Naš je Argentinac rođen je 13. svibnja 1997. u Resistenciji i danas slavi 26. rođendan. Želimo mu, naravno, puno zdravlja i sreće u gradu kojega je zavolio sa svojom obitelji, dakako i još puno uspješnih nastupa za NK Osijek!

U potpunosti opravdao očekivanja

Došao je kod nas u ljeto 2020. i u potpunosti opravdao očekivanja, pa i svoj popularni nadimak El Toro. Doslovno poput bika „maltretira“ i napada suparničke obrane, nikada na travnjaku ne odustaje, pa ni onda kada mu golgeterski baš i ne ide, što se dogodi svakom napadaču. Nikada mu nije bilo teško ispuniti zahtjeve trenera, dati sve od sebe i podrediti se kolektivu, zbog čega je od svih posebno cijenjen. U 105 nastupa za Osijek postigao je 37 pogodaka, a ostat će zauvijek upisano kako je bio prvi golgeter hrvatskog prvenstva u sezoni 2020/21. Tada je po ocjenama izvjestitelja Sportskih novosti bio i najbolji igrač HNL-a, što samo po sebi dovoljno govori. I trenutno je na vrhu klupskih strijelaca, iako nisu isključivo golovi mjerilo njegova učinka na terenu.

Za njega je plaćen rekordan iznos

Ramon je nam je baš svima, kako bi se to reklo, „po mjeri“ i željeli bismo ga što duže gledati u osječkoj momčadi. Inače, karijeru je započeo u argentinskom Tigreu gdje su ga zapazili skauti Alavesa i brzo je uslijedio odlazak u Španjolsku. Mi smo ga imali priliku bolje upoznati i procijeniti tijekom posudbe koju je odradio u Istri 1961 te se uvjeriti u njegove igračke kvalitete i mogućnosti. Stoga nam je već tada bio velika želja, koja se i ostvarila nakon što je odradio još jednu posudbu, u momčadi Tenerifa. NK Osijek je za otkup njegova ugovora izdvojio 2,5 milijuna eura što je i najveći iznos u klupskoj povijesti, a Mierez ga je opravdao u svakom pogledu.