Pioniri Bijelo-plavih bili su dio reprezentacije do 15 godina koja je ostvarila zapaženi uspjeh, Grahovac najbolji vratar turnira.

Pioniri Osijeka Dražen Jaman i Matej Grahovac bili su dio reprezentacije Hrvatske do 15 godina koja je pod vodstvom izbornika Sretena Ćuka osvojila peto izdanje Međunarodnog turnira Vlatko Marković pobijedivši Belgiju poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca. Bijelo-plavi dvojac bio je među junacima finala protiv Belgije, posebno u raspucavanju jedanaesteraca kojima se pristupilo nakon što je regularni dio završio bez pobjednika (1:1). Jaman je bio jedan od sigurnih realizatora s bijele točke, dok je Grahovac obranio udarce Belgijaca u prvoj i trećoj seriji. Matej Grahovac proglašen je i najboljim vratarem turnira.

Na putu do finala reprezentacija do 15 godina pobijedila je Južnu Koreju 5:0 (Jaman je izborio kazneni udarac a Grahovac obranio veliku priliku suparnika), Finsku 2:0 (Jaman je bio strijelac za 2:0) i Wales 3:0 (gosti su odbili nastupiti zbog natopljenog travnjaka).

Foto: Drago Sopta/HNS