U generaciji koja je 1977. vratila Bijelo-plave u najviši stupanj natjecanja bio je i odlični strijelac Ljubomir Petrović.

Kada govorimo o igračkim legendama Bijelo-plavih, neizostavan je u tom društvu i Ljubomir Petrović. Svi su ga oduvijek u Gradskom vrtu skraćeno zvali Ljupko, a osim što je dugi niz godina nastupao za NK Osijek, bio je u drugoj polovici osamdesetih i uspješan trener u našem Klubu. Rođen je 15. svibnja 1947. u Velikoj Brusnici (BiH), što znači da ovoga ponedjeljka slavi svoj 76. rođendan. Uz čestitke mu želimo dobro zdravlje i dug životni vijek. Sjećamo ga se kao vrlo kvalitetnog igrača koji je mogao pokrivati više pozicija u momčadi, odnosno sve one koje „gravitiraju“ prema suparničkom šesnaestercu. Vrlo je često bio strijelac, a dobro mu je popunjena i rubrika asistencija.

Strijelac koji se pamti

U svakom slučaju, ostavio je dubok trag na terenu u onom razdoblju od 1968. do 1980, odnosno kroz čak 11 sezona! Definitivno je bio jedan od najistaknutijih prvotimaca iz generacija koja je 1977., nakon 21 godine čekanja, ponovno izborila plasman u Prvu saveznu ligu. Prethodno je bio i najbolji golgeter u Osijekovim drugoligaškim utakmicama, postigavši 122 gola, kojima je kasnije dodao i tri prvoligaška. Igrao je za Osijek, Dardu i Metalac, a okušao se i u Sjedinjenim Američkim državama gdje je tada bio vrlo popularan mali nogomet. Kao trener je uspješno vodio NK Osijek od 1985. do 1987., te niz drugih klubova u Europi, Južnoj Americi i Aziji. Dakako da mu je najveći uspjeh osvajanje Kupa Prvaka 1991. s beogradskom Crvenom zvezdom s kojom je bio pobjednik i Interkontinentalnog kupa.