Osijek je bio vrlo uvjerljiv na Šubićevcu i još se za korak primaknuo ostvarenju ovosezonskog cilja.

Osijek je pokazao u Šibeniku da mu je mjesto na europskoj pozornici. Naša je momčad uvjerljivo slavila na Šubićevcu (4:1) i još se za korak približila ostvarenju konačnog cilja u ovoj sezoni. Dakako da je nakon sigurne pobjede među Bijelo-plavima vladalo zadovoljstvo jer je ispunjena zadaća na posljednjem ovosezonskom gostovanju.

Došli smo sa željom osvojiti sva tri boda. Koliko god rezultat sugerira da je bilo lako, sigurno da nije baš tako. Šibenik se grčevito bori za opstanak, međutim, uz našu kvalitetu i htijenje koje smo iskazali na terenu, ishod je na kraju ovakav. Čestitam suigračima, stručnom stožeru, svima u Klubu i naravno našim navijačima koji su nas podržavali cijelo ovo vrijeme koje je bilo prilično turbulentno za sve nas. No, skupili smo se, dali sve od sebe na ovoj utakmici i ostaje nam još to jedno kolo u kojem trebalo dati još i više nego danas kako bismo osvojili to treće mjesto, rekao je Kristijan Lovrić.

Znali što im znači ova pobjeda

Osijek je u svemu bio bolji od Šibenčana i zaslužio vrijedne bodove. Vidjelo se od samoga početka da su Tomasovi izabranici dobro ušli u utakmicu.

Prije izlaska na teren u svlačionici smo se dogovorili da im jednostavno ništa ne smijemo omogućiti na terenu, da ih ostavimo bez prave prijetnje. Tako smo se postavili od prve sekunde, znali smo što nam nosi ova pobjeda. Rekli smo da imamo dva finala do kraja, jedno smo vrlo uvjerljivo apsolvirali i ostaje sada još samo Rijeka. Ovisno o raspletu na nekim drugim terenima mi već i prije završnih 90 minuta možemo imati sigurnu Europu, ali mi želimo sezonu završiti kao treći i nadam se da ćemo to i ostvariti.

I konačan rezultat potvrđuje da su se Osječani tako postavili na terenu da se domaćin morao pomiriti s porazom.

Malo mi je žao što mi je cimer Malenica primio taj jedan gol iz penala kojeg smo napravili. Međutim, mi smo zabili četiri, mogli smo i još poneki, ali dobro. Uvjerljivo smo dobili i nema  potrebe za nekim dodatnim komentarima. Idemo dobiti i zadnji dvoboj ove sezone i koliko-toliko zadovoljni otići na odmor.

„Želim da mi doprinos bude veći“

I Kristijanov je doprinos konačno bio pravi, što se najbolje vidjelo u njegovim asistencijama za golove.

Koliko god su ljudi oko kluba i navijači razočarani, ja sam još i više jer sam posebno kritičan prema sebi. Iskreno sam razočaran što nisam na pravi način pomogao momčadi da budemo bolji. Jasno je da su svi očekivali više, pa i ja sam, ali eto nije se baš tako poklopilo. Danas sam prvi puta nakon dužeg vremena odigrao dobru utakmicu. Žao mi je što je tako ispalo, ali se nadam da ću nastaviti ovako, kao ovaj puta u Šibeniku. I da će moj doprinos za ovaj klub biti veći i značajniji.

I preostaje nam još samo dvoboj s Rijekom koji će biti poseban za sve u Klubu i naše navijače.

Teško mi je o tomu pričati. Godinu dana sam ovdje, no Gradski vrt ima svoju draž. Tako sam razmišljao i kada sam igrao za Goricu, tako je i sada kada sam igrač Osijeka. Uskoro selimo na Pampas koji će biti među najljepšim stadionima u regiji, ali se od Gradskog vrta svakako želimo oprostiti pobjedom, zaključio je Lovrić.