Na oproštaju od sezone, ali i našeg Gradskog vrta, Bijelo-plavi se žele pobjedom uklopiti u lijepu atmosferu i ostati na trećem mjestu.

Konačno smo odahnuli nakon što su odigrane sve utakmice HNL-a proteklog vikenda. Nama je, dakako, najvažnije bilo pobijediti u Šibeniku i to je odrađeno vrlo uvjerljivo (4:1), dok su nam na ruku išli i rezultati iz Velike Gorice i Kranjčevićeve, pa i ishod derbija na Rujevici. U svakom slučaju, bez obzira kako će završiti naš dvoboj posljednjeg kola s Rijekom, Osijek će na ljeto igrati u kvalifikacijama Konferencijske lige. Sada je jedino pitanje hoćemo li sezonu okončati na trećoj poziciji koju trenutno zauzimamo ili možda stepenicu niže. Da bismo bili ispred Riječana, dovoljan nam je i remi iduće subote, ali će naša momčad zasigurno tražiti put do još jedne pobjede, što bi bio i najljepši oproštaj od Gradskog vrta.

Očekujemo rekordni broj gledatelja ove sezone

Preostala utakmica, ujedno i posljednja koju ćemo odigrati na našem aktualnom stadionu, zakazana je za subotnje predvečerje, s početkom u 19 sati. Sve ukazuje na to da bi se na tribinama mogao naći i rekordan broj gledatelja u ovoj sezoni jer ipak je riječ o emotivnom rastanku od našeg nogometnog doma u kojem smo proveli tolike godine. Stoga navijači sigurno neće propustiti priliku okupiti se u velikom broju i na kultnom mjestu evocirati brojne uspomene. To znači kako će i Bijelo-plavi imati maksimalnu potporu, kako bi u svečarskoj atmosferi ostvarili još jednu pobjedu. Nitko od igrača ne mora propustiti nadolazeći susret zbog akumuliranih žutih kartona, a vidjet ćemo kakva će biti situacija sa Žaperom i Leovcem koje stručni stožer nije imao na raspolaganju u protekla dva kola. Ne sumnjamo da svaki pojedinac želi participirati barem s nekom minutažom na terenu, budući da ova utakmica nikako nije samo još jedna u nizu. Naprotiv, ozračje je takvo da svi jedva čekaju subotu. I momčad i navijači.