Osječani su i ovaj puta izgubili minimalnim rezultatom, tako da je solidan nastup ostao bez bodovnog učinka.

Izgubili su bijelo-plavi još jednu prvenstvenu utakmicu, ovaj puta u subotu u gostima kod zagrebačke Lokomotive. Rezultat je bio 2:1 za domaćina koji je uknjižio bodove i odmaknuo bijelo-plavima na tablici, iako je moglo biti i drugačije. Mnogi su nakon susreta zaključili da je Osijek zaslužio remi koji bi mu zasigurno puno značio, međutim, opet su odlučivale individualne pogreške i neopreznosti koje se igračima našeg prvoligaša, nažalost, učestalo ponavljaju. Trener Zoran Zekić je na konferenciji za novinare nakon poraza u Kranjčevićevoj izjavio:

- A nemam neki poseban komentar, vidjeli ste na koji način gubimo utakmice. Čestitam Lokomotivi na pobjedi, a nama je slaba utjeha da smo pružili solidnu partiju jer praktički sami sebe pobjeđujemo. Način na koji primamo golove stvarno je nevjerojatan. Kod prvog pogotka izostane pravodobna reakcija u zatvaranju protivničkog igrača, a drugi nam se dogodi iz našeg posjeda lopte, kada nas domaćin nije ni pritisnuo nego smo mu poklonili loptu iz koje je Lokomotiva došla do jedanaesterca. Imali smo i mi neke svoje šanse, nismo ih iskoristili i ostajemo praznih ruku. Činjenica je da nas ni sreća baš neće jer, evo, učestalo gubimo minimalnim rezultatom.

Imao je Zekić tijekom susreta i dosta žučnih reakcija i prosvjeda na suđenje Brune Marića, ali o tome nije želio posebno govoriti na subotnjoj „pressici“:

- Bilo je nekih odluka za koje smatram da su pogrešne, ali imam ja sa svojom momčadi puno većih problema od sudačkih procjena ili propusta. Jako teško postižemo golove, a protivnik nam zabije i kad zapravo ne bude u šansi. Osim toga, sva ova atmosfera oko Kluba sigurno se negativno odražava na dečke koji pružaju koliko mogu. Nažalost, pogreške nam se ponavljaju i olako ostajemo bez bodova, istaknuo je Zekić.

Posve drukčije raspoloženje vladalo je u taboru zagrebačke momčadi. Trener Sreten Ćuk je rekao kako su ovo važni bodovi za Lokomotivu nakon serije slabijih rezultata:

- Najteže je dobiti utakmicu u kojoj su gotovo svi već unaprijed uknjižili bodove na naš konto, valjda smatrajući da nas Osijek ne može iznenaditi. Osobno sam tvrdio i svoje igrače upozoravao da neće biti tako i pokazalo se da sam bio u pravu. Kolega Zekić dobro vodi svoju momčad, ima sasvim solidan spoj iskustva i mladosti i Osječane se ne smije otpisivati. Što se nas tiče, vidio sam homogenost i odgovornost na terenu, pobjeda nam je svakako bila potrebna i vrlo je važno da smo je ostvarili.

Moram još nešto dodati: da se ova utakmica odigrala u auditoriju od desetak tisuća ljudi, kao primjerice u austrijskom prvenstvu, sada bismo pričali s puno više epiteta o nastupu i jednih i drugih. Ovako, kada je na tribinama tek nekoliko stotina ljudi, sve izgleda slabije od onoga što objektivno jeste.