Legendarni kapetan NK Osijek odlično se snašao u Kini, želimo mu da tako i nastavi, sretni što smo ga toliko dugo imali u svojim redovima.

Rođendan slavi i to 32. naša klupska legenda Mile Škorić. Naš je bivši kapetan u dalekoj Kini, no sigurno će mu tijekom dana stizati brojne čestitke, a i Nogometni klub Osijek mu ovom prigodom želi sve najbolje u svakom pogledu! Vidimo i drago nam je da se jako brzo prilagodio na novu sredinu, vrlo zapažene partije pruža u dresu svog Changzhou Mighty Lionsa, već je uspio postići i dva pogotka u tamošnjem prvenstvu, a dobio je odmah po dolasku i kapetansku vrpcu što je dokaz koliko su ga Kinezi htjeli u svojim redovima i koliko ga cijene.

Vjerojatno nedostižni klupski rekorder

Otišao je iz Gradskog vrta prije tri mjeseca i svakako nam nedostaje. Nije lako zamijeniti igrača koji je toliko značio u našoj momčadi i bio lider na terenu i u svlačionici. Drago nam je što je i među Lionsima odmah potvrdio kvalitetu, opravdavši već na startu povjerenje novih poslodavaca. U svom Osijeku uvijek će imati posebno mjesto kao istinski miljenik navijača koji su znali cijeniti njegovu odanost Bijelo-plavima i ono što je pružao na travnjaku. Klupski je rekorder na hrvatskoj nogometnoj sceni s 337 službenih nastupa i teško je očekivati da će ga netko u budućnosti dostići u tom ostvarenju.

Mnogima može biti primjer

Prvi je natjecateljski nastup zabilježio 2008. na gostovanju u Zadru, kada je kao 17-godišnjak ušao u posljednjim minutama s klupe i to mu je bio debi u HNL-u. Više od jednog desetljeća Mile je pošteno i za primjer mnogima nosio dres našeg Kluba, a samo je jedno kraće vrijeme proveo na posudbama u tadašnjim drugoligašima Gorici i HAŠK-u. Dakle, imajući u vidu cjelokupnu njegovu profi-karijeru čak je 14 godina bio u krugu osječkih prvotimaca, a u posljednjih deset je utisnuo itekako dubok pečat u svim onim utakmicama i rezultatima kojih se rado prisjećamo, a u kojima se na neki način ispisivala i povijest NK Osijek. Oprostio se u domaćem ogledu sa Šibenikom tijekom ožujka, kada je ispraćen ovacijama s tribina. Škorić može biti ponosan i na svojih 7 nastupa za najbolju reprezentaciju Hrvatske dio koje je bio i na Europskom prvenstvu 2021.