Svoj 49. rođendan danas slavi bivši napadač Osijeka i osvajač bronce s Vatrenima 1998. u Francuskoj.

Nije Petar Krpan među onima koji su bili s igračke strane najdugovječniji u bijelo-plavom dresu, no svakako je jedan od onih koji su u Nogometnom klubu Osijek pokazali i potvrdili svoju kvalitetu te ostavili neupitni trag koji se mora uvažavati. Skupio je kod nas 127 nastupa, uspio je zabiti 37 golova što ga i dalje drži pri vrhu ukupne klupske ljestvice strijelaca u HNL-u. U Gradski vrt stigao je 1993. iz donjogradske Olimpije, a svojim je radom i zalaganjem zaslužio status standardnog prvotimca. Na terenu je uvijek davao sve od sebe, mučio suparničke obrane svojim prodorima i upornošću na terenu, pa ga treneri nisu izostavljali iz momčadi, a dosegnuo je i status reprezentativca.

Uvijek je uživao navijački respekt

Od navijača je uvijek imao respekt, zasigurno i zbog toga što je bio sasvim običan gradski dečko s Juga II, u vrijeme Domovinskog rata i maloljetni branitelj. Za jedne „Bule“, za druge „Krpica“ ili sasvim jednostavno Pero uvijek je kao profesionalac bio primjer i kako se bori za svoj klub. Legendarni izbornik Vatrenih, pokojni Miroslav Ćiro Blažević poveo ga je 1998. na Svjetsko prvenstvo u Francusku, pa je i naš bivši krilni napadač osvojio broncu. Nakon toga je zabio Anderlechtu u Kupu UEFA i toga je ljeta transferiran u lisabonski Sporting. Potom je igrao i za Leiriju, nakratko se ponovno vratio u svoj grad, da bi uslijedili odlasci u Hajduk i Rijeku, pri kraju karijere i u Kinu, a umirovio se u zaprešićkom Interu 2007. godine.

Posvećen obvezama i dužnostima u HNS-u

Sa svojim prijateljem i još jednim bivšim nogometašem Osijeka Markom Babićem pokrenuo je Akademiju na osječkom Jugu, da bi se ipak većinom posvetio dužnostima koje je imao i još uvijek ima u HNS-u. Vodio je neke mlađe reprezentativne kategorije, da bi zatim preuzeo funkciju glavnog instruktora pri nacionalnom Savezu. Petar je, inače, rođen 1. srpnja 1974. godine i ovom prilikom mu želimo sve najbolje u povodu njegova 49. rođendana!