U vrlo zanimljivoj i sadržajnoj utakmici naša je momčad svladala protivnika iz Češke.

Vrlo dobra provjera Osječana u slovenskim Radencima i pobjeda 3:2 nad Bohemiansom. Žustro su krenuli Česi i stvorili određeni pritisak. No, u 8. minuti Caktaš je dobro pucao, no Valeš se nije dao iznenaditi, dok je Jugović nešto kasnije promašio okvir vratiju. Na drugoj strani, pravu je šansu imao Kovarik koji je pucao iz „voleja“, ali ga je blokirao Guedes. Nešto više je pred osječkim šesnaestercem mogao učiniti Hulka, no nije bio precizan. Igralo se pola sata kada je Janoš bio u prilici, poslavši loptu pokraj desne vratnice. I onda je Bohemians poveo u 34. minuti. Na centaršut Dostala dobro je reagirao Kovarik i pucao iz blizine, Malenica je loptu uspio skrenuti u vratnicu, no u petercu se našao Kozak i postigao pogodak. Izjednačiti smo mogli u završnici prvog dijela kada je Bukvić ubacio s desnog krila, a Nejašmić je za djelić sekunde zakasnio. I Bohemians je ponovno zaprijetio, snažno je pucao Mužik, ali je Malenica dobro reagirao. U posljednjim sekundama prije odlaska na odmor vidjeli smo najbolju prigodu Bijelo-plavih. Centrirao je Nejašmić, „uletio“ Caktaš i sa 7 metara prebacio gredu. Osijek je prvih 45 minuta odradio u sastavu: Malenica, GuedesEvangelouBralićDrambaiev, Nejašmić, Jugović, Bukvić, Lovrić, Caktaš i Mierez.

Bukvić i Gržan za dva izjednačenja

Prvi je u nastavku priprijetio Lovrić kojemu je odlično asistirao Fućak, ali je udarac našeg krilnog napadača obranio Valeš. Zeleno-bijelima je povećanje vodstva nastojao donijeti Matoušek, međutim, nije naciljao okvir vratiju. U 58. minuti Fućak ne koristi najbolje dobru situaciju za udarac, pa je suparnički vratar uspio sačuvati mrežu. Matoušek je potom pokazao da mu malo treba da se oslobodi pratnje i šutira, srećom pa je Barešić bio spreman. I onda smo dočekali izjednačenje, u 62. minuti. Omerović je fino prošao po lijevoj strani, bio je neuhvatljiv za Čehe, loptu je proslijedio na drugu vratnicu za Bukvića koji je s nekih 14 metara vrlo precizno pogodio desni kut! I čim se krenulo s centra, Bohemians je opet poveo. Pucao je Kadlec, lopta se nekako odbila do Prekopa koji s dva-tri metra ne može promašiti. U 76. minuti Osječani su dobro kombinirali i stigli do novog rezultatskog poravnanja. U akciji su sudjelovali asistent Špoljarić i strijelac Gržan, neobranjivo ciljajući desnu stranu protivničkih vratiju.

Sjajan prodor Fućka i gol Živkovića

Fućak je pokušao izvan kaznenog prostora, zamalo je bio neprecizan, da bi onda sve napravio za naše vodstvo od 3:2. Pobjegao je u sprintu s naše polovice terena, nitko ga nije uspio zaustaviti, a potom je idealno proigrao Živkovića koji mirno pogađa za rezultatski preokret! Raspoloženi Fućak u priliku dovodi i Špoljarića kojemu lopta ipak bježi pred vratima Bohemiansa. U finišu utakmice više je mogao učiniti i Hiroš, čiji je udarac završio iznad grede. U drugom poluvremenu igrali su: Barešić, Gržan, Evangelou (od 83. Mikolčić), Bralić, Omerović, Nejašmić (od 63. Brlek), Fiolić (od 75. Prekodravac), Bukvić (od 63. Živković), Lovrić (od 63. Hiroš), Špoljarić i Fućak.