Nogometaši Osijeka od 15 sati igraju utakmicu prve lige protiv Hajduka. Osijek je trenutno pri dnu ljestvice, a Hajduk pri samome vrhu no Osječani se neće predati bez borbe.

NK OSIJEK 1:0 HNK HAJDUK

 

nakon 13. rujna ovo je prva pobjeda bijelo-plavih u borbi za prvenstvene bodove koja je bila nasušno potrebna našem prvoligašu u grčevitoj borbi za opstanak u HNL-u. Čestitke zaslužuju i vjerni navijači s Istoka koji su dali značajnu potporu igračima na terenu.

90' + 5 susret je završen zasluženom pobjedom Osijeka, a Hajduku je ovo drugi uzastopni poraz.

90' + 5 evo još jednog kartona, ovaj puta za Špoljarića.

90' +4 sada je javnu opomenu dobio i Šarić.

90' + 3 požutio je Sušić.

90' četvrti sudac pokazuje da će se igrati čak pet minuta nadoknade!

88' evo i posljednje zamjene u domaćem sastavu: Škorić je ispraćen pljeskom s terena, a ušao je Špoljarić.

85' ušli smo u završnicu susreta, a osječki igrači imaju problema s grčevima... sada je Škorić ostao na travi.

82' pucao je Vlašić, neugodna je to lopta bila za Mikulića, ali je ipak sačuvao mrežu.

81' Torcidina bakljada sa Sjevera, nekoliko je pirotehničkih sredstava završilo i na terenu, kod vratara Kalinića.

80' desetak minuta ostaje do kraja, bijelo-plavi čuvaju prednost, a Hajdukovi su pokušaji prilično jalovi....

74' previše su se sada Osječani povukli pred svoj šesnaesterac, pa ih i trener Zekić tjera prema naprijed.

70' drugi puta mijenja Zekić. Na klupu odlazi Grgić, a sada je u igri Ugarković.

68' sredina je drugog dijela utakmice u kojoj Osijek ima minimalnu prednost.

63' posljednja izmjena kod Hajduka: izlazi Bilyy, a ušao je Bencun.

61' Maglica je opasno zaprijetio nakon lošije intervencije Mikulića u svom vratarskom prostoru, no napadač Hajduka glavom nije uspio sprovesti loptu u mrežu.

60' Tudor je uputio udarac, loptu je Lesjak glavom odbio u korner.

60' Osijek i dalje ostavlja bolji dojam od danas sasvim nedorečenih "Bijelih".

56' žuti karton dobio je Lukić, čini nam se - prestrogo.

52' imali su sada Osječani još jednu dobru prigodu iz kontranapada, Šorša je proigrao Škorića koji je pucao po zemlji s desne strane, a Kalinić je opet bio na mjestu. Ipak bi bilo korisnije da je Škorić pokušao proigrati dobro postavljenog Grgića u sredini...

51' lijep volej Škorića, Kalinić se nije dao iznenaditi.

50' dobili smo i službenu informaciju da je na tribinama 2.487 gledatelja.

46' počinje drugo poluvrijeme u Gradskom vrtu uz jednu promjenu kod Hajduka: u svlačionici je ostao Balić, a ušao je Maglica.

45' igra se sudačka nadoknada od jedne minute.

41' konačno je domaćin došao do zasluženog vodstva. Akciju je započeo Grgić, nastavio Škorić koji je pronašao Šarića na 18 metara od vratiju Kalinića, a osječki je veznjak vrlo preciznim, plasiranim udarcem pogodio sam donji desni kut ovaj puta nemoćnog vratara gostiju.

41' 1:0 - ŠARIĆ

37' nevjerojatno je što su Osječani propustili, kakav je to "zicer" bio pred Kalinićem!! Šorša je ušao zdesna u šesnaesterac, zavrnuo u sredinu za Grgića koji je propustio loptu potpuno usamljenom Štrkalju, a ovaj sa šest-sedam metara ne uspjeva zatresti mrežu jer je na gol-liniji pogodak spriječio Bilyy!!

32' Šorša je smjestio iz blizine loptu u Kalinićevu mrežu, ali je sudac Mlakar prethodno označio prekršaj u korist gostiju u njihovom šesnaestercu.

24' sada je Hajduk opasniji, Balićev pokušaj nedaleko ruba kazenog prostora nije bio dovoljno precizan.

19' pucao je Caktaš iz slobodnog udarca sa 18 metara, lopta odlazi iznad grede.

18' evo i prve prigode Splićana. Balić je fino centrirao s desne strane, na visini "penala" bio je Vlašić, ali je slabo zahvatio loptu koja je otišla pokraj desne vratnice.

16' činjenica je da naš prvoligaš nema ni sreće jer i kada igra dobro ne uspjeva to rezultatski materijalizirati, čak ni iz kaznenog udarca.

12' šteta što bijelo-plavi nisu poveli jer su po svemu zaslužili pogodak u ovih početnih desetak minuta.

9' ostaje 0:0 jer je udarac Lesjaka u desni kut vratar Kalinić uspio obraniti!

8' jedanaesterac za Osijek nakon prekršaja Milovića nad Arsenićem!

5' Osječani su puno bolje otvorili utakmicu i već su mogli doći u vodstvo jer su cijelo vrijeme na protivničkom dijelu terena.

1' utakmica je započela, a Osijek je u prvom napadu imao 100-postotnu prigodu! Škorić je povukao loptu prema šesnaestercu, potom pravovremeno uposlio utrčalog Štrkalja koji je bio u mat-poziciji, ali je iskazao neodlučnost i nedorečenost, pa je obrana Hajduka ipak stigla otkloniti veliku opasnost.

Hajduk je tijekom tjedna imao određenih problema s ozljedama, ali će u Gradskom vrtu ipak zaigrati trenutno najbolja jedanaestorica, izuzev Kamerunca Ohandze. Dakle, igrat će: Kalinić, Tudor, Milović, Bilyy, Milić, Jefferson, Juranović, Balić, Caktaš, Sušić i Vlašić. Na klupi su: Stipica, Maglica, Mujan, Maloku, Bašić, Bencun i Roguljić.

Osječani će današnju utakmicu započeti bez ozlijeđenog Peroševića, a izvan trenerovih kombinacija je i Matas koji je nezadovoljan svojim statusom. Dakako, nedostaje i Radotić koji je već duže vrijeme u fazi oporavka od teže ozljede. Sastav je sljedeći: Mikulić, Arsenić, Lukić, Lesjak, Špičić, Kurtović, Šarić, Šorša, Škorić, Grgić i Štrkalj. Pričuve su: Žitnjak, Džolan, Špoljarić, Mandić, Roce, Ugarković i Čuljak.

Pozdrav iz Gradskog vrta!