U četvrtak u Mađarskoj imamo uzvrat 2. pretkola Konferencijske lige na koji odlazimo s minimalnom, ali važnom prednošću.

Pravu smo sportsku dramu proživljavali protiv Rudeša u Kranjčevićevoj i na kraju iz ponora došli do pobjede, teško izborene u velikom preokretu, zbog čega su dečki na kraju zaslužili čestitke. Naravno, ostaju kritike zbog onoga što smo gledali u prvom poluvremenu jer se ubuduće naprosto ne smije dogoditi takav scenarij da protivnik na onakav način povede čak s 3:0. Prilagodba na loš i dotrajao hibridni travnjak predugo je trajala, igrači su nam se previše klizali na takvoj „istrošenoj“ podlozi što je utjecalo na brojne pogreške i opasan rezultatski zaostatak. Nestvarno nam je to izgledalo sve do same završnice prvog poluvremena kada je Mierez smanjio na 3:1, da bi u nastavku Osijek pritiskao i od 76. minute krenuo s kanonadom u Caktaševoj režiji, za konačnih 3:4. Naravno da je pobjeda bitno popravila raspoloženje i navijačima koji su sve to gledali na malim ekranima, ali nam je nedjeljni dvoboj pravodobno upozorenje kako se bez maksimalne koncentracije i pune ozbiljnosti jako teško može računati na pozitivan ishod.

Ponoviti dobru igru iz prvog susreta

Sada idemo u Zalaegerszeg s tri uzastopna trijumfa, što je zasigurno jako bitno i u psihološkom smislu kada je riječ o samopouzdanju i vjeri u vlastite mogućnosti. Ipak, ne možemo se samo na to osloniti i po nekoj inerciji iščekivati da tako bude i nadalje. Iako je to za  neke već otrcana fraza, nije naodmet ponoviti da se baš u svakoj utakmici iznova dokazuješ, u svakom smislu, igrački i karakterno. Netko će, možda, reći i da nije loše da smo poslije dva vrlo dobra nastupa na startu dočekali probleme na prvom gostovanju jer nas sve skupa to može i mora posve mobilizirati. Posebno kada je riječ o Europi u kojoj se i najmanja opuštenost vrlo često skupo kažnjava. Prvi ogled sa ZTE-om momčad nam je odradila na visokoj razini, nedostajao je još samo pokoji pogodak više da bi dojam bio odličan, a sada će to trebati ponoviti i u suparničkom „dvorištu“. Znamo da možemo, a s pravim stavom i fokusom od prve minute uzdamo se u ono što imamo i kada je kvaliteta u pitanju.

Kvalitetom i stavom potvrditi prolazak

Vidjeli smo na Opus Areni da ZTE nije protivnik s kojim bi posao bio završen već nakon prvog ogleda. Doduše, imali smo dominaciju, izgledne šanse i dvije pogođene vratnice, što znači da je rezultat mogao biti uvjerljiviji od 1:0 i pobjede ostvarene u sudačkoj nadoknadi vremena. Mađari izuzev jedne prave prigode nisu napravili ništa posebno u napadu, ali su pokazali čvrstinu u defanzivnom bloku. Pred svojom će publikom ipak morati krenuti nešto odlučnije jer imaju rezultatski zaostatak, no teško je vjerovati da će baš svim snagama „navaliti“ prema naprijed, ne osiguravši prilaze svojim vratima. Njima je proteklog prvenstva započelo prvenstvo i nisu se dobro proveli kao domaćini, budući da ih Kisvarda pobijedila s 2:0. Trener Boer je, baš i naš Tomas, obavio određene promjene u sastavu i nije to ispalo dobro, ali to ne mijenja naš stav i zaključak da ćemo u četvrtak od 18,45 morati biti razigrani i raspoloženi da bismo ostvarili prolazak u 3. pretkolo Konferencijske lige.

Izravan prijenos susreta možete pratiti na kanalu MAXSport 2 koji će na dan utakmice biti “otključan” za sve korisnike MAXtv-a.