S napunjene 34 godine Vedran je ove sezone najstariji prvotimac u našoj svlačionici i kapetan momčadi.

Naš kapetan Vedran Jugović posljednjeg dana u mjesecu srpnju slavi svoj rođendan. Danas mu je 34-ti i dakako da mu svi u NK Osijek žele prije svega dobro zdravlje i nadalje sve najbolje na nogometnim terenima i izvan njih. Jugo je najstariji među osječkim prvotimcima s puno igračkog iskustva, budući da je debi u HNL-u imao još prije nešto više od 15 godina. Bilo je to u proljeće 2008. u domaćem ogledu s Cibalijom u Gradskom vrtu (2:0) kada nam je trener bio Ilija Lončarević.

Igrač kojega se respektira u svlačionici

Od tada, pa do danas Vedran je zabilježio 223 službena nastupa za Bijelo-plave, postigavši 14 golova i jedan je od onih za koje možemo reći da su dugovječni u našim redovima. Bez obzira na to što je određeno razdoblje, točnije tri i pol sezone, proveo u Rijeci, a kasnije se u nešto kraćem vremenu okušao i u Južnoj Koreji, nastupajući za Jeonamm Dragonse. Ovaj je rođeni Osječanin ponikao i igrački sazrijevao u našoj Školi nogometa, a zasigurno bi skupio i puno više utakmica u najboljem sastavu da praktički nije morao biti transferiran u ono krizno vrijeme, kada nam financijska situacija nije omogućavala zadržati svoje talente i istaknutije prvotimce. Osim toga, uvijek je Jugović svima bio primjer istinskog profesionalca, uzornog ponašanja i komuniciranja i s navijačima i medijima, pa ga se svakako respektira među kolegama u svlačionici.

„Produžena ruka“ trenera na terenu

U ovu je sezonu momčad poveo s kapetanskom vrpcom oko ruke, što po svim svojim osobinama apsolutno zaslužuje. Zbog toga i nije bilo dvojbe hoće li nakon isteka ugovora produžiti vjernost svome klubu i u ovoj natjecateljskoj godini. I to govori o tomu da je „produžena ruka“ šefu stručnog stožera, bez obzira tko obnaša(o) tu dužnost. S njim nikada nije bilo ni najmanjih problema po bilo kojem pitanju, pa je realno za očekivati da će jednoga dana, kada odluči završiti igračku karijeru, ostati u NK Osijek u nekoj novoj ulozi. No, do tada nam zasigurno može i treba značajno pomoći na terenu, na putu ka ostvarenju naših rezultatskih ciljeva. Jugo, sretan ti rođendan!