Nadam se da ćemo s dobrim fokusom i pozitivnim rezultatom napraviti to da u uzvratu odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu i osiguramo prolaz, kaže Stjepan Tomas.

Nogometaši Osijeka u srijedu u 20 sati po lokalnom vremenu odradili su trening na New Adana stadionu, domu suparnika u prvoj utakmici trećeg pretkola UEFA Konferencijske lige. Impresivno zdanje koje prima 33 tisuće gledatelja i koji stvore popriličnu zvučnu kulisu, isprobali su naši nogometaši kako bi što spremniji dočekali sraz u četvrtak.

Uoči treninga svoja razmišljanja o srazu s Adanom podijelio je strateg Bijelo-plavih Stjepan Tomas.

Sve momčadi u Turskoj imaju lijepe stadione, znamo što nas očekuje, ali fokusirani smo na sebe i na naš učinak na terenu. Nadam se da ćemo s dobrim fokusom i pozitivnim rezultatom napraviti to da u uzvratu odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu i osiguramo prolaz, rekao je Stjepan Tomas.

Bijelo-plave su u Adani dočekale visoke temperature na koje će se trebati što prije prilagoditi.

Očekivao sam i veću vrućinu, čak i 45 stupnjeva Celzijevih uz 80 ili 90 posto vlage. Ovo je za sada okej, u vrijeme utakmice će biti 30-ak stupnjeva i mislim da će uvjeti biti optimalni za dobru utakmicu.

Imamo svoj cilj

Na noge današnjem suparniku Osijek dolazi s četiri uzastopne pobjede, ali ni za koga nije upitno da je pred kapetanom Vedranom Jugovićem i društvom najzahtjevniji ispit dosadašnje sezone.

Sigurno je ovo najveći ispit do sada, znamo koliko je Adana značajna momčad u turskom prvenstvu. Znamo i kakav su uspon imali u samo nekoliko godina, riječ je o ozbiljnoj momčadi koja ima dobre individualce, predsjednik ulaže ogroman novac u ovu momčad, ali i mi imamo svoj cilj, fokusirani smo na sebe i ništa nas neće omesti na tom putu. Ako budemo pravi možemo se nadati pozitivnom rezultatu u četvrtak.

Dobra vijest za Bijelo-plave i trenera Stjepana Tomasa je povratak u kadar važnog braniča Adriana Leona Barišića.

Gotovo cijela momčad je na okupu, a vratio se Barišić za kojeg svi znamo koliko je važan za ovu momčad. Nadamo se da će dečki od prve minute ući u utakmicu kako priželjkujemo i da ćemo ovdje u Turskoj dostojno prezentirati hrvatski nogomet, zaključio je Stjepan Tomas.