Našu pionirsku i kadetsku momčad ove srijede na domaćem terenu očekuje početak nove sezone u HNL-u za mladež.

Nakon naših juniora, u borbu za prvenstvene bodove u HNL-u za mladež kreću i preostale dvije momčadi NK Osijek. Riječ je, dakako, o pionirima i kadetima koje u srijedu (23. kolovoza) očekuju premijerni dvoboji protiv Sesveta na terenima kampa Škole nogometa. Prvi je na redu pionirski dvoboj od 16 sati, dok će kadetska utakmica započeti u 17,45 sati. Dan uoči ovih ogleda ukratko smo popričali s trenerima: Antom Bekavcem i Matejom Žitnjakom.

Dati maksimum na svakoj utakmici

Bekavac je sada preuzeo pionire i vjeruje kako će biti puno dobrih vijesti tijekom nove natjecateljske godine.

Puno talentirane djece, bit će sigurno zanimljiva sezona. Imamo dva reprezentativca, naša su očekivanja da će ih biti još i više tijekom sezone. Zadovoljni smo kako smo radili, uspjeli smo ostvariti koheziju unutar grupe i spremni dočekujemo Sesvete u 1. kolu. Ovi uvjeti koje imamo su perfektni, uživamo svaki dan u radu. Stvarno je gušt doći na novi stadion i provoditi ovdje vrijeme, djeca također uživaju, a mi im posvećujemo maksimalnu pozornost. Ono što je meni najvažnije je da se potrudimo na svakom treningu, damo svoj maksimum i moramo ići u tom smjeru, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Ako budemo ustrajali u svemu, siguran sam da će nas to dovesti na željene pozicije, istaknuo je Bekavac.

Spremni dočekuju novo prvenstvo

S kadetima od ovoga ljeta radi mlađi Žitnjak koji odlično poznaje igrače koje je dobio na raspolaganje.

To je generacija s kojom sam bio prije dvije godine i bili smo viceprvaci Hrvatske i finalisti Kupa. U svakom slučaju je riječ o talentiranoj  i marljivoj skupini igrača, uvijek spremnoj za rad, tako da vjerujem da možemo igrati dobar i učinkovit nogomet. Možda smo nešto kasnije od ostalih krenuli s pripremama jer smo sačekali da se naprave tereni na Opus Areni, no bitno da imamo ovako kvalitetne uvjete za rad na svakodnevnoj bazi. Bili smo na turniru u Rumunjskoj i osvojili treće mjesto bez naših reprezentativaca, imali smo i „generalku“ u Mađarskoj s Puskas Akademijom, a i na osnovu onoga što dečki pokazuju na treninzima ne sumnjam da spremni dočekujemo novo prvenstvo. Trebamo od početka biti fokusirani na sebe i svoje zadatke, a mislim da će nam i uvodni ritam utakmica srijeda-nedjelja dobro doći, rekao je Žitnjak.