Pojedinačna cijena dionice nije unaprijed određena, ali je izvjesno da će najbolji ponuditelj imati mogućnost kupiti cjeloviti većinski paket dionica.

Kako je gradonačelnik Ivan Vrkić proteklih dana i najavljivao, dionice Nogometnog kluba Osijek, koje su u vlasništvu Grada Osijeka, definitivno idu na javni natječaj. Odluka je to s današnje (ponedjeljak) sjednice Gradskog vijeća na kojoj su se vijećnici jednoglasno složili da je ponuda dionica na kupnju potencijalnim ulagačima jedini način da najpopularniji sportski kolektiv u našem gradu ne završi u stečaju. Izglasano je da se ne određuje pojedinačna cijena dionice, nego da se cjelokupni paket dionica čiji su vlasnici Grad i gradska komunalna tvrtka „Vodovod“, a to je 52 posto ukupnog broja dionica, stavi na javnu dražbu kako bi u konačnici pripale najboljem ponuditelju.

Za sada nije poznato tko bi to mogao biti, ali je i gradonačelnik u više navrata ponovio da zainteresiranih kupaca i razgovora na tu temu ima, ali je potencijalnim ulagačima bitno da ne moraju previše novca izdvojiti za kupnju udjela, kako bi značajnija sredstva osigurala za izravna ulaganja u NK Osijek. Budući vlasnik morati će se obvezati da će u petogodišnjem razdoblju, od trenutka preuzimanja Kluba, odgovorno i transparentno ispunjavati preuzete obveze i omogućiti prvoligašu s Drave nesmetano funkcioniranje, za što će mu biti nužna i bankovna jamstva.

Također, Grad će osnovati posebno Povjerenstvo koje će provoditi postupak prodaje dionica, a u njemu će biti predstavnici svih političkih stranaka koje djeluju unutar Gradskog vijeća. Na današnjoj smo sjednici čuli kako su i preostali suvlasnici Nogometnog kluba Osijek voljni na isti način prodati svoje dionice, svjesni kako bi drukčija odluka mogla i njih dovesti u situaciju da ostanu bez ikakvih novčanih sredstava, ukoliko bi u Gradskom vrtu morao biti proglašen stečaj...