Gospodin Kasač je kao 17-godišnjak debitirao za Proleter, a s Osijekom je, kao trener, 1977. dočekao povratak među prvoligaše.

Jedan od najstarijih živućih legendi Bijelo-plavih svakako je Matej Kasač, u osječkim nogometnim krugovima uvijek zvani Mato. Ovoga petka slavi svoj 83. rođendan, budući da je rođen 8. rujna daleke 1940. godine u Bošnjacima iz kojih je preselio u Osijek. Za prvu je momčad debitirao već kao nadareni 17-godišnjak i brzo je opravdao povjerenje onih koji su prepoznali njegov talent i dali mu šansu. Pokazao se, zapravo, kao nasljednik legendarnog Franje Rupnika od kojega je i preuzeo kultnu „desetku“, opravdavši je svojim učinkom na terenu. Iako nije bio „špica“, pri samome je vrhu klupske ljestvice strijelaca svih vremena i to svakako zaslužuje respekt. Baš kao i činjenica da je 12 sezona nastupao za našu momčad, pri čemu je nosio i kapetansku vrpcu.

Na utakmicama i nakon umirovljenja

Krenuo je, dakako, u nekadašnjem Proleteru koji je 1958. s današnjeg igrališta Elektre „Kraj Drave“ prešao u Gradski vrt. Sudjelovao je, kao trener, u dugo iščekivanom povratku Bijelo-plavih u prvoligaško društvo bivše Jugoslavije, što je tada bilo burno proslavljeno među osječkim navijačima. Proveo je više od dva desetljeća u klubu, a veseli nas spoznaja da je i nakon umirovljenja vrlo često viđen na utakmicama NK Osijek. Gospodinu Mati stoga želimo puno zdravlja, prije svega, te da se nastavljamo viđati i na Opus Areni. Sretan rođendan!