Šimun je bez dvojbe budućnost NK Osijek, uvjeren sam da već iduće godine može biti jedan od nosioca naše momčadi, rekao je sportski direktor Ivica Kulešević.

Šimun Mikolčić, daroviti 19-godišnji veznjak Osijeka, produžio je suradnju s Bijelo-plavima do 2026. godine i otišao na posudbu u Široku Brijeg. Mikolčić je ponikao u Graničaru iz Županje, pa nakon godinu dana u Cibaliji skrasio se u Gradski vrt u ljeto 2017. godine. Brzo je pokazao svoj potencijal zbog kojeg je strelovito napredovao do te mjere da je kao 17-godišnjak postao standardni igrač Osijeka II. Prošlu sezonu odradio je u na posudbi u Cibaliji i kao jedan od najmlađih standardnih igrača u cijeloj ligi bio ponajbolji veznjak natjecanja koje je završio s pet golova i pet asistencija.

Sretni smo i ponosni što smo sa Šimunom produžili ugovor. Riječ je prije svega o sjajnom dečku i izvanrednom karakteru, velikom radniku i vrhunskom potencijalu. Šimun je bez dvojbe budućnost NK Osijek, uvjeren sam da već iduće godine može biti jedan od nosioca naše momčadi, a kako bi se to ostvarilo procijenili smo da će više koristi imati ako bude igrao u kontinuitetu na prvoligaškoj razini. Smatramo da je Široki Brijeg odlična opcija za njegov razvoj i napredak te da će ovu sezonu iskoristiti kako bi svoju igru podigao na još višu razinu nego što je to bilo prošle sezone u Cibaliji u kojoj se prometnuo u ponajboljeg veznjaka Prve NL, rekao je sportski direktor Ivica Kulešević.