Nadam se da ćemo od prve minute dobro ući u utakmici i s automatizmima koje smo uvježbavali možemo Rijeci stvoriti probleme, rekao je Stjepan Tomas.

Nogometaši Osijeka u subotu 16. rujna gostuju kod Rijeke u 8. kolu SuperSport HNL-a. Nakon domaćeg poraza od Dinama, Bijelo-plavi će na Kvarneru tražiti povratak na pobjedničke staze. Reprezentativna stanka dobro je došla Bijelo-plavima u tom pogledu, redovi su popunjeni središnjim braničem Jovanom Manevom i ofeznivcem Denysom Garmashem.

Iskoristili smo ova dva tjedna za podizanje fizičke spreme, pritom smo odigrali i dobru trening utakmicu protiv Puskas Akademije. Dobro nam je došla kao priprema za Rijeku, bilo je dobrih stvari i zadovoljan sam izvedbom, kao i cijelom ovom reprezentativnom stankom. Dolaskom Duartea i Maneva zaoštrili smo konkurenciju u zadnjoj liniji, siguran sam da će donijeti jednu novu dimenziju fazi obrane, rekao je trener Osijeka Stjepan Tomas.

S novim igračima dodatno je zaoštrena konkurencija na stoperskoj poziciji.

Duarte se pokazao kao odličan igrač, tu je Bralić, pa Mkrtchayn koji je odigrao dvije utakmice za Armeniju kao i Manev koji je imao utakmice protiv Italije i Malte. Konkurencija je zaoštrena, odlučit ćemo koja će dvojica igrati, ali mislim da s pravom možemo reći da ćemo biti čvršći i ozbiljniji u toj zadnjoj liniji.

Imamo zamjene za Caktaša

Stjepan Tomas u pripremi utakmice u Rijeci ne može računati na Miju Caktaša koji će izbivati iz momčadi zbog tri žuta kartona.

Imamo igrače koji ga mogu zamijeniti poput Pušića i Garmasha, to su igrači na visokoj razini, koji imaju veliko iskustvo iza sebe i nadam se da se izostanak Caktaša neće osjetiti, odnosno da imamo prave zamjene na toj poziciji.

O subotnjem suparniku Tomas je imao riječi hvale.

Teška utakmica, Rijeka je pokazala kroz Europu i prvenstvo da se na njih ozbiljno može računati za mjesto u samom vrhu našeg nogometa. Imaju mladu i poletnu momčad, kvalitetne igrače, a na nama je da se dobro pripremimo. Analizirali smo ih, znamo njihove vrline i mane, a nadam se da ćemo od prve minute dobro ući u utakmici i s automatizmima koje smo uvježbavali možemo Rijeci stvoriti probleme, istaknuo je Tomas.

Iskoristiti svaku priliku

Jedan od kandidata za zamijeniti Caktaša je Petar Pušić.

U Osijeku mi je lijepo, mislim da sam se dobro uklopio u grad, u momčad i u sve što se događa oko mene. Zadovoljan sam svojom igrom i onime što sam pokazao, ali i da ima puno prostora za napredak. Vjerujem da mogu više i bolje, da mogu puno pomoći momčadi. Nije lako prilagoditi se, kada sam došao sezona je već krenula, bilo je puno utakmica, a borim se svaki dan na treningu kako bih još više dao za momčad, rekao je Pušić.

Ofenzivac Bijelo-plavih želi iskoristiti svaku priliku za izboriti se za mjesto u momčadi.

Imamo kvalitetnu momčad, konkurencija je velika na mojoj poziciji, a ja moram svaki dan pružati maksimum i iskoristiti prilike kada se ukažu. Zadovoljan sam igrom, ali na mojoj poziciji se traži učinak i do toga moram doći. Zadovoljan sam asistencijama, ali čekam prvi pogodak i nadam se da će što prije doći i da će mi se otvoriti, zaključio je Pušić.