Trener bijelo-plavih Zoran Zekić želi da njegova momčad i protiv najboljih klubova HNL-a izgrađuje kult domaćeg terena.

U dobrom je raspoloženju kormilar osječkog nogometnog prvoligaša Zoran Zekić stigao na druženje s novinarima uoči subotnje prvenstvene utakmice s Rijekom u Gradskom vrtu (15 sati). Nije ga namršila ni spoznaja da neće na raspolaganju ni ovaj puta imati kompletan igrački kadar, niti se posebno osvrtao na snagu i kapacitete riječke momčadi koja je ionako svima poznata. Uostalom, Riječani su vodeći u HNL-u, ali je Osijek već pokazao da može protiv onih iz gornjeg doma...

  • - Nadam se da će moja momčad igrati kao u posljednje dvije utakmice na domaćem terenu. Bez obzira koliko nam je situacija na tablici teška i na snagu protivnika koji nam dolazi u goste, moramo početi izgrađivati kult domaćeg terena. Rijeka je lider na tablici, nižu odlične rezultate u Prvenstvu i sigurno zaslužuju maksimalan respekt, ali mi smo na našem terenu i tako ćemo se nastojati i postaviti u ovoj utakmici, izjavio je Zekić.

Što se sastava tiče, izvjesno je da u momčadi neće biti kartoniranih Lukića i Šarića, a umjesto njih će igrati Džolan i Roce . Izdiktirao je Zekić novinarima i početnu jedanaestoricu:

  • - Na vratima Mikulić, u zadnjem redu Džolan, Lesjak, Arsenić i Špičić, u sredini Kurtović, Šorša, Čuljak, Roce  te kao najistureniji Škorić i Grgić. To je momčad koja će krenuti od prve minute, a tko će završiti utakmicu, tek ćemo vidjeti. 

Dakako da će dosta toga ovisiti i o suparniku i njegovim igračima koji su gotovo odreda svi reprezentativci zemalja iz kojih dolaze. Opasnost prijeti sa svih strana, međutim, trener Osječana ne želi se time previše opterećivati:

  • - Imamo i mi nekoliko varijanti, ovisno i o tome kako će se odvijati utakmica i kako će se kretati rezultat. Vidim da je i gospodin Kek oprezan u svojim izjavama, zna i on da je ovo Riječanima vjerojatno i ključnih 90 minuta u borbi za naslov jesenskog prvaka i razumljivo je da oni, iz svoje sadašnje pozicije, dolaze u Osijek sa željom i ambicijom da osvoje bodove. Bez obzira koliko ih cijenimo, moramo prvenstveno gledati sebe jer smo u nezavidnoj situaciji. No, i da nismo, opet bismo imali isti cilj jer smo sportaši i želimo biti bolji od našeg protivnika, na kraju je istaknuo Zoran Zekić.