Trener Osijeka vrlo je zadovoljan igrom svoje momčadi kojoj je realizacija i dalje veliki problem, pa su brojne prigode opet ostale neiskorištene. 

Nakon subotnje utakmice između nogometaša Osijeka i Rijeke dvojako je bilo raspoloženje Osječana. Logično je rezultatsko zadovoljstvo jer je bod izboren doslovno u posljednjim trenucima susreta, već duboko u sudačkoj nadoknadi vremena. S druge strane, imajući u vidu cjelokupni tijek susreta i puno više šansi koje su bijelo-plavi stvorili i propustili u odnosu na lidera na tablici HNL-a, žalili su domaći i njihovi navijači i za preostala dva boda. Takvi su bili i dojmovi trenera Osijeka, Zorana Zekića na konferenciji za novinare u Gradskom vrtu:
- Prvenstveno želim čestitati svojim igračima jer su odigrali još jednu vrlo dobru utakmicu protiv suparnika koji je trenutno najbolji u Ligi, ima u svojim redovima veliki broj reprezentativaca, odličnog trenera i moćnu upravu. A mi smo ovaj puta bili bolji od Rijeke. I da smo na kraju ostalih bez ijednog boda, na isti način bi se obratio našim dečkima jer su i ovaj puta pokazali da su im dometi zasigurno veći od rezultata koje su ostvarili u većem dijelu ove polusezone. Riječani su nam rijetko prijetili, naše su šanse bile učestale i vrlo izgledne, ali smo previše toga propustili. To se mora odraziti i na igrače na terenu jer i oni počnu s nevjericom razmišljati je li moguće da i sa nekoliko metara ne uspjevaju pogoditi mrežu. Zaista bi bila sportska nepravda da smo ovu utakmicu izgubili, zaključio je Zekić, koji se nije ustrčavao zaključiti da je njegova momčad zavrijedila više od remija.

Kormilar Riječana Matjaž Kek čestitao je Osijeku na dobrom i borbenom nastupu, a konačnim ishodom nije mogao, kako je rekao, biti ni najmanje zadovoljan:
- A kako ću biti, kada u ovakvim okolnostima ostanete bez dva boda?! Upozoravao sam da će biti teško doći do pobjede jer Osijek, očigledno, igra sve bolje i diže se u formi. Ne govorim to kurtoazno, to je bilo vidljivo i ovaj puta. Teren je bio težak, igrači su se sigurno iscrpili, pa je u pojedinim situacijama nedostajalo koncentracije. Možda smo ipak u tim zadnjim minutama trebali pokazati više mudrosti i ne dovesti se u situaciju koja nam se dogodila prilikom jedanaesterca. Što reći o sucu Matocu? Nije on kriv, nego onaj tko ga je delegirao. Govorio sam i ranije, sada ću ponoviti, kao momčad na vrhu ljestvice moramo biti na sve spremni. Bit će tu svega, a moram reći da mi treneri ne bismo trebali stvarati nervozu oko terena nego utjecati na smirivanje tenzija. Prijetnje u tom smislu nikome ne koriste, morali bismo djelovati u nekom drugom smjeru jer je uvijek najvažnije od svega – biti i ostati čovjek, pričao je Kek.
Pritom je ciljao na verbalne trzavice i ne baš ugodnu komunikaciju dvije suparničke klupe. Zekić je odgovorio da bi njegov kolega pritom prvo trebao reagirati na ono kako su se njegovi suradnici ponijeli u toj priči:
- Nakon pobjede nad Hajdukom Splićani su bili nešto ljuti na nas, sada smo zaustavili Riječane, pa se i oni ljute. Daj Bože da se uskoro naljute i u Dinamu, ako će nam rezultat opet biti pozitivan. Mene ne zanimaju njihove priče jer imam i previše problema u našoj sredini i jedino na što se želim koncentrirati je što bolji i učinkovitiji Osijek, dakako kada je terenu pitanju. A ovakve priče i nekakva prozivanja uopće ne bih komentirao.