Šef stručnog stožera naglašava imperativ prolaska u osminu finala najmasovnijeg natjecanja u Hrvatskoj.

Nitko u NK Osijek i ne pomišlja na drukčiji ishod osim sigurne pobjede u Kutjevu, u današnjem dvoboju šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog kupa. Bez obzira i što je „lopta okrugla i što svi danas igraju nogomet“, jasno je da Bijelo-plavi moraju proći dalje i da im je to obveza.

Da, osim pobjede i plasmana u sljedeći krug ništa drugo se ne smije dogoditi. Imamo ambiciju doći što dalje u ovom natjecanju, pokušati ga i osvojiti te donijeti trofej u Osijek. No, protivnika ne smijemo podcijeniti, znamo kako to onda može završiti u Kupu. Ako se ne uđe maksimalno ozbiljno od samoga početka, mogući su problemi. Moramo ih, dakle, otvoriti što prije i trasirati put do pobjede, u najavi ističe trener Stjepan Tomas.

„Nećemo ih olako shvatiti“

Kutjevčani su, nominalno gledajući, četvrtoligaš i sigurno će im biti veliko zadovoljstvo zaigrati s Osječanima, ali i ogroman motiv da se pokažu u što boljem izdanju…

Vidim da imaju dosta ulaganja za rang u kojem se natječu, imaju i nekolicinu stranaca te igrača koji su nekada nastupali u HNL-u. Ni u kojem slučaju ih nećemo olako shvatiti, nego se nametnuti od prve minute, dominirati i kontrolirati utakmicu i okončati je pobjedom. Ako zabijemo samo jedan gol i čekamo, nikada ne znamo što se može dogoditi jer će protivnik dati sigurno sve od sebe u jednoj nogometnoj fešti s puno svojih navijača. Želimo biti što uvjerljiviji.

Što se tiče početnog sastava, izvjesno je da će se on mijenjati u odnosu na prethodni prvenstveni ogled s Varaždinom.

Imamo roster od 22 igrača, bit će određenih promjena. Oni koji su manje igrali će dobiti šansu jer je  svakako zaslužuju. Neka se nametnu i pokažu, ovo je i njima prilika, zaključio je Tomas.