Proteklog su vikenda naše I.HNL selekcije odigrale svoje prvenstvene utakmice u kojima su jedinu pobjedu ostvarili Kadeti u Koprivnici.

Juniori su u subotu gostovali u Splitu kod istoimenog domaćina. Split dobro ide kroz prvenstvo i trenutno su drugi s istim brojem bodova kao vodeća Cibalija, ali imaju utakmicu manje. Osječani su nažalost u donjem domu, na sedmom mjestu, ali uz koji dobar rezultat vrlo brzo se mogu primaknuti vodećima (zaostatak je sedam bodova za Cibalijom i Splitom). Bijelo-plavi su mogli barem do boda, no nažalost presudio im je u 41.minuti Božo Mikulić koji je postigao zgoditak koji je ujedno bio i jedini na susretu. Split vs Osijek 1:0.

U nedjelju su Pioniri i Kadeti bili gosti Slaven Belupu u Koprivnici. Pioniri su kao i Juniori poraženi minimalnim rezultatom (1:0). Utakmica je bila izjednačena sve do te 67.minute kada domaćini postižu zgoditak i dolaze u vodstvo koje su održali do kraja utakmice. Osječani su s ovim porazom trenutno šesta momčad prvenstva, za jedno mjesto ispred Slaven Belupa koji ima utakmicu manje.

Jedinu radost ovog su vikenda donijeli Kadeti koji su bili uvjerljivi u svom nastupu u Koprivnici. Osječani su od početka utakmice kontrolirali ritam, ali do pogotka su morali čekati do 45.minute kada se konačno otvorilo. Ivan Jakić postigao je zgoditak i bijelo-plave doveo u vodstvo. U 52.minuti, drugi osječki topnik Ivan Ikić postiže pogodak za 0:2. Samo minutu nakon drugog osječkog pogotka domaćini su smanjili rezultat. Davor Sinjaković svojim pogotkom donosi nadu „farmaceutima“ koja će se vrlo brzo ugasiti. Već u 55. minuti Deni Stojanac gasi sve nade domaćina u nekakav preokret. Gol za 1:3. To je ujedno bio i konačni rezultat utakmice koja je bijelo-plavima donijela vrlo vrijedna tri boda.

U nastavku teksta možete pročitati sažeto o odigranim utakmicama.

Subota
Split vs Juniori 1:0

Nedjelja
Slaven Belupo vs Pioniri 1:0
Slaven Belupo vs Kadeti 1:3
(Jakić, Ikić, Stojanac)