Nogometaše Osijeka sutra očekuje važan susret u Zaprešiću protiv Intera. 

Osijek i Inter ove su sezone odigrali jedan susret i to u Osijeku gdje su bijelo-plavi bili uspješniji i ostvarili pobjedu 3:1. Bio je to i prvi službeni susret s novim trenerom Zekićem na klupi. Od te su utakmice prošla dva mjeseca u kojima je naš prvoligaš prošao kroz svakave turbulencije, no unazad nekoliko kola rad trenera Zekića već se dobro i jasno vidi. Osječani su u zadnja dva kola ostvarili dva jako dobra rezultata protiv dvije tada vodeće momčadi. Prvo je Hajduk pao u Gradskom vrtu minimalnim rezultatom (iako je on mogao biti i veći), a zatim se u prošlom kolu vodeća Rijeka provukla s neriješenim rezultatom. Svi oni koji su gledali te dvije utakmice vidjeli su jedan potpuno drugačiji Osijek, hrabar, odlučan i poletan s jasnom vizijom u igri.

Sutrašnja utakmice bit će 35. između ova dva kluba, a bijelo-plavi su ukupno dosta uspješniji od Intera. Od 34 do sada odigrane utakmice bijelo-plavi su upisali 21 pobjedu uz 8 neriješenih rezultata. Inter je ubilježio svega 5 pobjeda protiv Osijeka. Nakon dugo vremena Zekić će imati na raspolaganju sve svoje snage (izuzev već dugo odsutnog Tomislava Radotića). Andrej Lukić i Tomislav Šarić vraćaju se u sastav nakon što su pauzirali prošlo kolo zbog žutih kartona,a također vrijedi spomenuti Nikolu Matasa koji se polako diže u formi i koji je svojim ulaskom protiv Rijeke donio određenu živost u igri Osijeka. Kako će sastav sutra izgledati trenutno zna samo Zekić, no vrijeme je da bijelo-plavi nakon prvog kola ostvare novu gostujuću pobjedu ili barem da se vrate neporaženi. Prema trenutnoj formi domaćini ne mogu biti favoriti u ovoj utakmici no nakon tri uzastopna poraza tražit će sigurno šansu u ovoj utakmici za ponekim bod(ovima).

Za kraj smo izdvojili jednu utakmicu koja se također odigrala u Zaprešiću. Bila je to sezona 2008./2009. kada je Osijek slavio minimalnim rezultatom 1:0. Strijelac tog jedinog pogotka bio je tadašnji kapetan, a sadašnji tehnički direktor kluba Ivo Smoje. Bijelo-plavi su te sezone dosta pogodaka postigli iz prekida, pa tako i u tom susretu, a prijetili su uglavnom iz prekida. Ne bi imali ništa protiv da se ponovi isti scenarij i sutra. Od te ekipe koja je tada slavila u Zaprešiću u Osijeku su jedino još kapetan Kurtović i trenutno možda naš najbolji igrač ove sezone Mile Škorić. U svakom slučaju želimo puno sreće našim igračima da nastave s pozitivnom serijom rezultata i da se sretno vrate u Osijek. Naprijed naši bijelo-plavi!