Završen je jaki turnir u kategoriji početnika kojeg je uspješno organizirao NK Osijek. 

U nedjelju je održan turnir početnika „Lega Cup“ kojeg su osvojili naši mali bijelo-plavi. Osječani još jednom pokazali da su trenutno najkvalitetnija ekipa među početnicima Slavonije i Baranje. Igrači trenera Budiše bili su smješteni u skupinu A s Grafičarom i Marsonijom. Prva utakmica odigrana protiv Grafičara u kojoj su Početnici ostvarili i prvu pobjedu 2:0. U drugoj utakmici skupine svladana je i momčad Marsonije rezultatom 3:1. Osijek je završio prvi u skupini, Grafičar drugi, a Marsonia treća.

U drugoj skupini nalazili su se Cibalia, Hypo Limač i Slavonija. Odmah prva utakmica između Cibalije i Slavonije bila je zanimljiva i s puno golova. Na kraju Cibalia slavi rezultatom 4:3. Nakon tijesne pobjede Cibalia doživljava teški poraz od Hypo Limača, bilo je čak 5:0 za Hypo Limače. Dramatičan je bio rasplet ove skupine B, naime utakmica između Slavonije i Hypo Limača odlučivala je o prvom mjestu. Slavoniji je trebala pobjeda od 3:0 koju su i imali do samog kraja utakmice kada Hypo Limač postiže pogodak i osvaja skupinu B.

Utakmicu za peto mjesto igrali su Marsonia i Cibalia, a pobjednik je bila Cibalia koja je teško porazila momčad iz Slavonskog Broda. Vinkovčani su slavili rezultatom 6:1 i osvojili peto mjesto na turniru. Grafičar i Slavonija odigrali su utakmicu za treće mjesto koja je imala sličan rasplet kao i ona za peto mjesto. Slavonija je bila uvjerljiva i slavila protiv „limunčića“ rezultatom 5:1. Nakon tih utakmica slijedio je finalni susret između Osijeka i Hypo Limača.

Bila je to utakmice između dvije najkvalitetnije momčadi u svom rangu. Bijelo-plavi su odigrali jako dobru utakmicu i na kraju slavili rezultatom 3:2. Vodili su Početnici 2:0 (strijelci Fabio Džeko i Juraj Matković), no tada su se u susret vratili Hypo Limači. Bile su to dvije brze kontre i rezultat je poravnat na 2:2 (strijelci Ante Barišić i Petar Begović). Odlučujući zgoditak pred sam kraj susreta postiže Juraj Matković i Osijek slavi 3:2 i prvo mjesto na „Lega Cupu“.

Konačni poredak završio je ovako: NK Osijek, Hypo Limač, Slavonija, Grafičar, Cibalia i Marsonia. Nakon turnira proglašen je najbolji igrač, golman, strijelac turnira, ali i fair play momčad turnira. Za najboljeg strijelca proglašen je Patrik Pavličić (Grafičar) s 5 pogodaka, Noa Petrović proglašen je najboljim igračem turnira, a Nemanja Poznanović je najbolji golman. Obojica nastupaju za NK Osijek. Momčad Grafičara dobila je nagradu za fair play.

Čestitamo još jednom našim Početnicima i treneru Budiši na ostvarenom uspjehu!