Kada netko odigrao čak 13 sezona u jednom klubu, svakako zaslužuje status legende, a to je u ovom slučaju Stjepan Čordaš.

On je uistinu klupska legenda, u pravom smislu te riječi. U prilog tomu dovoljno govori činjenica da je čak 13 sezona proveo u redovima Nogometnog kluba Osijek, po čemu je i danas klupski rekorder i teško će ga itko sustići, a kamoli prestići u tom pogledu. Stjepan Čordaš, bio je istaknuti prvotimac Bijelo-plavih, jedan od onih zbog kojih se dolazilo na tribine, a i svojim je učinkom bio među najjačim polugama nekadašnje osječke momčadi, inače „satkane od finog materijala“. Šansu je dočekao kao mladić još davne 1969. i u Gradskom vrtu je proveo respektabilno razdoblje sve do 1982. godine. Puno je toga prošao s više generacija NK Osijek koje su u to vrijeme uglavnom kroz zahtjevna drugoligaška natjecanja tražile ulazak u Prvu saveznu ligu. I dočekali su ga uvijek nestrpljivi navijači, slaveći i Čarlija kao jednoga od lidera na terenu. Uostalom, imao je čast nositi i kapetansku vrpcu, a to nije moglo dopasti nekome tko to tada nije apsolutno zavrijedio.

Bio je i uspješan trener Bijelo-plavih

Odlično je baratao loptom, mogao je i pobjeći suparničkoj obrani, znao je i asistirati i zabijati, pa se može reći da je bio polivalentan nogometaš, kojemu je mjesto u najboljem sastavu naprosto bilo zajamčeno jer ga je po svemu zaslužio tijekom svih sezona koje je odradio među svojim Osječanima. Inače, Stjepan je rođen 18. studenoga 1951. i upravo ove subote slavi svoj 72. rođendan. Koristimo priliku da mu čestitamo i poželimo puno zdravlja te obiteljske sreće i zadovoljstva! Kakav je status nekada imao, svjedoči i činjenica da su ga tijekom stanke između sezona rado zvali Amerikanci, pa je u SAD putovao igrati mali nogomet i tamo uživajući naklonost publike. Vodio je Bijelo-plave i kao trener i to vrlo uspješno, a ostat će zapisano da je bio prvi kormilar naše momčad u samostalnoj Hrvatskoj, zauzevši treće mjesto, bez ijedne utakmice odigrane u Osijeku. I Čordašev sin Darko je zaigrao za NK Osijek, pa je i zbog toga njegov otac mogao biti ponosan.