Ovoga nam tjedna predstoji još jedan derbi, ovaj puta na domaćem terenu i silno ga želimo okončati pobjedom!

Tako nas je malo dijelilo od boda u Maksimiru, ne samo zbog primljenog pogotka u 90. minuti, nego i zbog igre koju je naša momčad pokazala u derbiju. Ipak, ostali smo bez ičega, teško je pomiriti se s takvim ishodom imajući u vidu sve što se događalo na terenu, ali nema kuknjave među Bijelo-plavima nego se sada moramo „prešaltati“ na još jedan derbi koji nam slijedi iduće subote, 2. prosinca, kada ćemo na Opus Areni ugostiti Rijeku. Susret je na rasporedu u ranijem terminu od 15 sati.

Želimo što prije krenuti naprijed

Jasno je svima da će nova zadaća biti podjednako teška kao i prethodna. Riječani imaju kvalitetu, uostalom drugi su na prvenstvenoj ljestvici s ambicijama da se pokušaju domoći i vodeće pozicije dok se mi nikako ne zadovoljavamo trenutnim petim mjestom i želimo ga što prije prepustiti nekome drugome i krenuti naprijed. I dalje smo najefikasnija momčad u HNL-u s 31 postignutim pogotkom, međutim, previše golova primamo i to nam se odražava i na bodovnom učinku. Doduše, ne samo to, budući da u posljednje vrijeme ne koristimo baš izrazite prilike, pa se i to moralo odraziti na rezultate. Rijeka nas je u prvom ovosezonskom dvoboju, odigranom na Rujevici (2:1), najviše nadigrala od svih protivnika i sada nam se pruža prilika uzvratiti im na pravi način te pokazati da se onakav nastup više ne može ponoviti. Zekić neće moći računati na „požutjelog“ Gržana, no na raspolaganju će mu biti Omerović, Manev i Fiolić kojih nije bilo protiv Dinama.

Mladi se sve ozbiljnije nameću

Sve više se oslanjamo na naše mlade igrače što je šef stručnog stožera i najavio, svojim povratkom na klupu NK Osijek. Matković jako dobro koristi svoje šanse, u trećem je nastupu za prvu momčad uspio zabiti pogodak i to još u tako značajnom dvoboju koji je iza nas, a dobro je reagirao i Prekodravac kojega je Zekić također poslao „u vatru“. Na svoje premijerne minute među prvotimcima čekao je i kadet Mićić, no nakon primljenog gola u posljednjim minutama, od te se izmjene ipak u konačnici odustalo, no za očekivati je kako će naši „klinci“ i dalje imati priliku iskazivati svoj potencijal u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Rekli bismo i na zadovoljstvo navijača Osijeka koje pozivamo u što većem broju na tribine Opus Arene kako bi dečki na terenu imali i osjetili pravu podršku u atmosferi koja naprosto tjera na maksimalni angažman svakog pojedinca…