Naš kapetan je na kraju derbija istaknuo kako je ishod realan jer je svakoj momčadi pripalo po poluvrijeme.

Osijek i Rijeka svoj su derbi pred 7425 gledatelja na Opus Areni po kišnom vremenu završili bez pobjednika i bez golova, pa je svakome pripao po bod. Svi su se složili u ocjeni da je naša momčad bila bolja u prvih 45 minuta, dok su gosti djelovali opasnije u nastavku utakmice. Najbolju prigodu za Bijelo-plave propustio je Bralić kada nije dobro neometan pucao glavom dok su Riječani najopasnije zaprijetili preko Pašalića čiji je udarac iz polukontre odlično zaustavio osječki kapetan Malenica.

Prvo smo poluvrijeme odigrali jako dobro, ponajbolje ove sezone i nedostajao nam je samo pogodak. Šteta što ga nije bilo jer smo Imali stvarno nekoliko vrlo dobrih prilika, u nekim izglednim situacijama je izostao udarac ka suparničkim vratima. U drugom dijelu moramo priznati da je Rijeka bila bolji protivnik i na kraju je ovo zaslužena podjela bodova. Riječani su kvalitetna momčad, a mi smo u nastavku upali u neku nervozu, imali smo par neforsiranih pogrešaka iz kojih su gosti stvarali svoje šanse, a remi je na kraju realan ishod. Ne možemo biti zadovoljni, išli smo i danas po pobjedu, da smo u prvom poluvremenu zabili vjerujem da bismo ovaj derbi okrunili pobjedom. Sada je već stvarno došlo vrijeme da osvojimo sva tri boda i nadam se da će tako biti u sljedećem nastupu, izjavio je Marko Malenica.

Još su preostala dva kola do odlaska na zimski odmor, a Osječane prvo očekuje gostovanje u Varaždinu, a potom i završni domaći dvoboj protiv Slaven Belupa.