Završen je prvi dio sezone za naše juniore koji su bez većeg broja važnih igrača trenutno na četvrtom mjestu.

Završila je jesenska polusezona za juniore u Prvoj ligi mladeži. Izabranici Tomislava Radotića na odmor odlaze kao četvrtoplasirani s učinkom od 10 pobjeda, 2 remija i 4 poraza uz gol razliku 34:16 i 32 osvojena boda. Na čelu ljestvice je Dinamo s 38 bodova i utakmicom manje u odnosu na najbliže pratitelje: Hajduk na drugom mjestu ima 35, a treća je Lokomotiva s 33 boda.

Ocjena prvog dijela prvenstva? Možda neka četvorka, ne više od toga, ali ni manje s obzirom na okolnosti koje su nas pratile. Dosta nositelja igre nam je bilo ozlijeđeno, Prekodravac se brzo priključio seniorima, pa mogu reći da su dečki u globalu dobro odradili proteklu jesen. Sa zdravim Vrbancem i Mažarom, kao i Prekodravcem, Živkovićem i Matkovićem koji su pod Zekićevom komandom, sigurno bismo ostvarili bolji učinak. Osim toga, Beširović je otišao, Barić dugo nije participirao u sastavu, sve se to moralo osjetiti. Svakako nam je najveći uspjeh u tome što imamo dvojicu novih igrača među prvotimcima, a za nešto više u rezultatskom smislu trebalo bi se poklopiti dosta stvari. Inače, Liga je vrlo izjednačena što i rezultati pokazuju, no žao mi je što nismo napravili nešto više u smislu borbe za sam vrh, ali ovo je ipak realno, u svojoj je analizi istaknuo Radotić. 

Potrajala je prilagodba

Nakon tri startne pobjede, kiks se dogodio u 4. kolu protiv Mladosti iz Ždralova na Opus Areni, kao i u studenome kada je uslijedio domaći poraz od Istre.

Četiri dosadašnja poraza za mene su puno, posebno jer su čak tri na domaćem terenu. Ako ne možeš pobijediti, nemoj ni izgubiti, tako ja razmišljam. Moram reći da je i sama prilagodba na Opus Arenu također potrajala. Uostalom, najbolja smo gostujuća momčad, nije to slučajno jer još imamo taj neki grč kada smo domaćini.

Nastavak sezone je sredinom veljače, a za sada je neizvjesno s kojim će kadrom naši juniori dočekati drugi dio prvenstva…

Pojedinci bi mogli otići negdje na kaljenje da se počnu prilagođavati seniorskom nogometu. Vidjet ćemo kako će Klub reagirati i kako ćemo se postaviti u toj situaciji. Rješenja imamo i u mlađim kategorijama jer među 2006. i 2007. godištem ima onih koji mogu participirati u juniorima. Morat ćemo gledati malo širu sliku jer se neki trebaju maknuti iz komforne zone, ali ih treba usmjeriti na pravi način da bismo vidjeli i konkretnije procijenili ima li među njima pravog potencijala za prvu momčad. Mislim da ćemo uspjeti nekoga i dovesti, odnosno kvalitetno popuniti pozicije na kojima smo deficitarni.

Kompletniji bi sigurno mogli više

Kada se osvrnemo na trenutni poredak u juniorskoj konkurenciji, Radotić smatra kako je on manje-više realan s obzirom na kvalitetu po klubovima.

Dinamo je igrao Europu, fokusirali su se na to, a neupitno imaju najbolju momčad. Po meni je Lokomotiva odmah iza njih s tim da njima već nekolicina juniora značajno participira među prvotimcima. Za Hajduk ne smatram da su kvalitetniji od nas, bez obzira što su nas dobili u Osijeku. Općenito govoreći, ima dosta tvrdih protivnika, nije lako pobjeđivati, naprotiv. Žao mi je što nismo kompletni jer smo definitivno mogli više, a s druge strane ipak je najvažnije da smo dobili dečke za prvu momčad, a mi smo i bez njih ostali pri vrhu.