Kadeti Bijelo-plavih pokazali su dosta dobrih stvari u prvom dijelu sezone, a trenutno zauzimaju treće mjesto.

Kadeti Nogometnog kluba Osijek proteklu su polusezonu u Prvoj ligi završili na trećem mjestu s 33 osvojena boda u 15 odigranih utakmica. Pritom su ostvarili 10 pobjeda, 3 remija i 2 poraza uz gol razliku 31:14. Vodeći Dinamo ima 41 bod, a na drugom je mjestu Hajduk s 35 bodova i utakmicom više u odnosu na Modre i Bijelo-plave.

Jedina smo dva poraza doživjeli u Velikoj Gorici i Koprivnici. Gorica nas je iznenadila iz kontri, dok smo protiv Slaven Belupa u prvom dijelu bili bez energije, a i podcijenili smo protivnika. U nastavku smo stigli do izjednačenja, no primili smo gol u posljednjoj minuti i ipak izgubili. Generalno govoreći mogu biti dosta zadovoljan, naravno da uvijek može i bolje, pa smo i u tim porazima zasigurno mogli uzeti poneki bod. Ono što me veseli je činjenica da s kim god da igramo smo dominantni, stoga ne čudi da smo dobili i Hajduka na Poljudu. Da, „potkrao“ nam se domaći remi sa Zadrom iako smo igrali odlično, ali nismo uspjeli zabiti. Imali smo to kraće pomalo krizno razdoblje, ali smo se digli i jako dobro reagirali nakon toga. Moja bi ocjena od jedan do pet bila – 4,5, rekao je trener Matej Žitnjak.

Svi su zaslužili određenu minutažu

Najbolji je strijelac naše momčadi Ivan Barić s 9 golova, a slijede ga Andrej Mićić s 5 i Fran Majdenić sa 4 pogotka. Najviše odigranih minuta ima vratar Petar Katalinić 1343, potom su u toj statističkoj koloni Šimun Begović (1318), Fran Majdenić (1244), Dražen Jaman (1240)…

Volim podijeliti minute jer svi jako vrijedno treniraju, onda svima želim dati priliku jer su to i zaslužili. I ozljeda je bilo, možda smo samo četiri utakmice odigrali u istom sastavu, u ostalima smo morali dosta mijenjati. Kada govorimo o strijelcima, zabijaju i vezni i krilni, ne samo klasična špica poput Barića. No, on je trenutno najmoćniji i najkompletniji u tom smislu, što njegov učinak i potvrđuje.

Što se tiče nastavka sezone, Žitnjak ne sumnja da će momčad zadržati homogenost, iako su moguće i određene promjene.

Imamo neke pregovore za osvježenja u smislu nekih dolazaka, a puno toga ovisi hoće li nam Tomić i Barić možda ići u juniore koji su deficitarni na njihovom pozicijama. Vidjet ćemo kad krenemo s pripremama, a to je 8. siječnja. Ova je generacija stvarno dobro posložena, ako nam je netko ozlijeđen nemam straha staviti drugoga, tako da sam optimist.