Ova je generacija prvi puta tijekom aktualne sezone zaigrala u državnom prvenstvu.

Pioniri Osijeka imali su vrlo sadržajnu jesen u kojoj baš i nije bilo jednostavno održavati istu razinu forme. U državnom prvenstvu momčad Ante Bekavca je trenutno na šestoj poziciji, a u 15 odigranih utakmica ostvarila je 7 pobjeda te po 4 remija i poraza uz gol razliku 19:14. Prva je Gorica, drugo mjesto zauzima Hajduk, treća je Lokomotiva, četvrti Dinamo, a peti Rudeš.

Uz malo sreće moglo je biti uspješnije, nekada su nijanse nedostajale da sve ode na našu stranu. Možemo to pripisati prvoj natjecateljskoj sezoni u HNL-u, iako se ne može reći da ovo nije realna slika naše polusezone. Imali smo malo slabiji ulazak, zatim se stabilizirali i zaredali s nekoliko pobjeda zaredom te izgledali jako dobro. U listopadu smo išli na turnir u Maleziju, bilo je to predivno iskustvo, nešto sasvim drugačije od svega kod nas, no kada smo se vratili s tog napornog puta bilo je određenih problema koji su nam prorijedili redove. To je uvjetovalo rezultatsku krizu koja je završila povratkom igrača u kadar i novim osvajanjem bodova. Mislim da su u svim tim okolnostima djeca dosta sazrela i puno toga naučila, a stožer im nije stavio nikakav teret rezultata i bilo koji imperativ nego nam je osnovna zadaća bila pripremati ih za ono što ih čeka u karijeri, istaknuo je Bekavac.

Momčad će se uskoro i pojačati

U nastavku sezone Bijelo-plavi će nastojati u svakom segmentu unaprijediti ono što su dosad prezentirali. To će biti motiv i svim trenerima.

Cijeli stožer je cijelo vrijeme vrlo predano uključen u rad, a u njemu su uz mene Ronald Grnja, Borna Žitnjak, Robert Meseljević i Adrijan Topolovčan. Svi daju svoj doprinos u razvoju kolektiva i zaista dosta radimo na individualnom napretku igrača. Nastavit ćemo u istom smjeru, no i kao momčad ćemo ih nastojati što bolje pripremati za starije kategorije. Malo ćemo se i pojačati, napraviti doselekciju s 3-4 nova igrača, očekujem da će djeca biti još zrelija i bolja u odnosu na dosadašnji dio sezone. Prvo okupljanje smo zakazali za 8. siječnja, a sezona se nastavlja 18. veljače kada je na rasporedu zaostala utakmica s Dinamom na Opus Areni.

Jakov Dedić je bio najučinkovitiji s 5 postignutih golova tiče, a slijede ga također vrlo zapaženi Petar Turić, Mateo Sabo i Karlo Janjić kao trostruki strijelci. Dedić ima i najviše odigranih minuta (975), iza njega je Petar Rošta (776). Dodajmo na kraju da su reprezentativne pozive iz ove naše kategorije dobili Mateo Sabo, Matej Miličić i Nemanja Kolarević.