Trener Zekić morat će tražiti novo rješenje na lijevom boku, na kojem bi, prvi puta otkako je u Gradskom vrtu, mogao zaigrati napadač Roce.

S dosta problema nogometaši Osijeka u subotu ujutro će krenuti put Splita gdje ih dan kasnije od 17 sati očekuje ogled s „Crvenima“ iz Parka mladeži. Kao što je poznato, trener bijelo-plavih za ovaj susret ne može računati na požutjelog kapetana Hrvoja Kurtovića, a isti će razlog od momčadi ovaj puta odvojiti i Zorana Arsenića dok je Matija Špičić otpao zbog ozljede. Upravo je njegova pozicija lijevog bočnog i najupitnija uoči dvoboja sa Splitom, budući da u trenutno raspoloživom kadru nema igrača koji po svojoj vokaciji prvenstveno pokriva tu poziciju (dugo je izvan stroja ljetos pridošli Luka Mihaljević, op.a.).

- Izvjesno da da ćemo nekim igračima morati promijeniti ulogu kako bismo prevladali novonastale teškoće. Roce bi, eto, spletom okolnosti mogao zaigrati uz lijevu aut-liniju, budući da nekih drugih rješenja baš i nemamo u ovoj situaciji, pričao je Zekić na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskom vrtu.

Što se, pak, tiče pozicije zadnjeg veznog, izvjesno je da će Kurtovića zamijeniti Lesjak, što znači da bi u početnu jedanaestoricu upao Džolan u stoperski tandem s Lukićem. No, bez obzira tko će zaigrati u Splitu, Osijek će svakako nastojati povećati svoj bodovni konto kako bi igrači i stručni stožer, ali i svi drugi u našem prvoligašu zadovoljniji dočekali zimsku stanku:

- Puno nas je problema svake vrste pratilo u proteklom razdoblju i sada želim da nam momčad u Splitu pruži sve od sebe i nastavi s dobrim igrama, što je bio slučaj u proteklom razdoblju, bez obzira i na poraz kojega smo doživjeli s Dinamom. Pozitivan rezultat, a to znači sve osim izgubljenih bodova, bila bi i nagrada ovim vrijednim i poštenim dečkima za ono što su davali i na treninzima i na utakmicama, pa se nadam da bismo se kući mogli vratiti zadovoljni. A onda će se, koliko čujem, početi rasplitati i situacija oko same klupske budućnosti, pa ćemo svi skupa znati više uoči početka priprema za proljetni dio sezone, rekao je Zekić.