Brazilac Guedes je rođen prije 26 godina u Sao Paulu, a u bijelo-plavom dresu je debitirao ljetos protiv mađarskog ZTE-a.

Nastavljamo i danas s rođendanima, pa nas i večeras očekuje torta, a brojka na njoj bit će – 26. Toliko je godina ovoga petka napunio naš desni bočni Renan Guedes, Brazilac koji je ljetos stigao na Opus Arenu. Rođen je 19. siječnja 1998. u Sao Paulu i karijeru je započeo u velikom Corinthiansu. U Europu je došao u zimu 2022. kada je potpisao za moldavski Sheriff, gdje je, osim Zorana Zekića, radio i naš bivši trener Stjepan Tomas i poželio ga je vidjeti među Bijelo-plavima.

Do sada je skupio 12 nastupa

Do sada Guedes odigrao 12 natjecateljskih utakmica za NK Osijek, od toga 10 u državnom prvenstvu i još dvije u kvalifikacijama Konferencijske lige. Ukupno je to bilo 749 minuta na terenu, a debi je imao 3. kolovoza prošle godine u završnici europskog dvoboja u gostima kod ZTE Zalaegerszega. Inače je Renan najčešće u društvu Portugalca Andrea Duartea i Argentinca Ramona Miereza, što je i razumljivo jer među njima nema nikakve jezične barijere. Ugovor s Nogometnim klubom Osijek ima do kraja lipnja 2025. godine, a posebno mu ovom prilikom želimo sve najbolje i da u našem gradu ostvari barem dio svojih želja i planova.