U subotu, završnog dana istarskih priprema, očekuju nas posljednje dvije provjere, jedna u 10,30, a druga u 14 sati.

Pripreme Bijelo-plavih u Istri bliže se kraju. Ostaju nam još samo dvije subotnje utakmice i slijedi nam povratak u Slavoniju. Posljednjeg dana radnog boravka u Novigradu, izabranici Zorana Zekića imat će dvostruku provjeru. Prvo će od 10,30 na igralištu obližnjeg NK Petrovija odmjeriti snage s momčadi Makedonije GP koja je smještena u istom hotelu kao i mi dok je za 14 sati predviđen susret protiv mađarskog Fehervara na terenu nogometnog centra na kojemu Osječani svakodnevno treniraju. Neće to, dakle, biti na stadionu NK Novigrad kao protiv Celja jer se s obzirom na kišno vrijeme u ovom dijelu Hrvatske vodi računa i o travnjacima na kojima se igra…

Fehervar je opet među vodećima

Makedonija je jesen završila na desetom mjestu među 12 tamošnjih prvoligaša i slijedi joj teška i neizvjesna borba za opstanak. Do sada su u 18 prvenstvenih nastupa zabilježili 5 pobjeda, 3 remija i 10 poraza, a u svojim redovima imaju i nekolicinu stranaca, međutim, sve su to nepoznata imena za širu hrvatsku nogometnu javnost. Prije nekoliko dana igrali su protiv Dinama i izgubili 4:1. Što se, pak, tiče Fehervara, oni su treći u mađarskom prvenstvu, iza vodećeg Paksija i drugoplasiranog Ferencvarosa. U 17 utakmica u borbi za bodove ostvarili su učinak 9-3-5. Otišao im je najbolji strijelac Kenan Kodro u konkurentski Ferencvaros, no golovima i asistencijama (7/4) pozornost plijeni Matyas Katona kao i najbolji razigravač Zsolt Kalmar, reprezentativac i bivši igrač Leipziga uz bivšeg prvotimca zagrebačke Lokomotive Lirima Kastratija i norveškog veznjaka Tobiasa Christensena. Za protivnika su prošloga tjedna imali Hajduk koji ih je svladao s 5:2.

Mladi su dosad opravdali očekivanja

Osijek će ponovno nastupiti sa svim raspoloživim snagama, što znači da u kadru jedino neće biti Kristian Fućak. Podsjećamo da su u dosadašnjim provjerama Bijelo-plavi prvo na svom stadionu svladali Zrinski Osječko 1664 s 3:1, potom i Koper na njegovom terenu rezultatom 2:0 dok su od Celja u Novigradu izgubili 0:1. Jasno je kako je Zekić kombinirao u smislu sastava kojega bi izvodio na teren, budući da mu je najvažnije bilo isprobati svakoga od onih koje je poveo na pripreme. To se posebno odnosi na skupinu mladića koji imaju poseban motiv za dokazivanje i do sada se može reći da su opravdali trenerova očekivanja.