Naš kapetan i Uprava Bijelo-plavih brzo su postigli dogovor oko produženja ugovora na još godinu dana.

Koliko kapetan znači za momčad, a da i ne mora biti stalno u početnoj jedanaestorici, znamo i vidimo svi u Nogometnom klubu Osijek. Vedran Jugović (34) ima itekako važnu kohezivnu ulogu u našoj svlačionici i stoga nije bilo dvojbe oko produženja njegova ugovora na još godinu dana.

Drago mi je, naravno. Ovo je moj klub i jasno je da su emocije uvijek prisutne. Tako je bilo u Gradskom vrtu, na početku karijere, tako je i sada na Opus Areni. Debi sam imao kao 18-godišnjak u slavonskom derbiju pod palicom Ilije Lončarevića, u kolovozu 2998. Tada nisam dva-tri dana spavao kada sam znao da ću započeti utakmicu. Ispunio sam tada svoj dječački san, sva sreća živim ga i dalje. Sjećam se i prvog gola protiv Hajduka 2009. kada sam trčao prema Istoku, puno toga pamtim, sva ta prijateljstva među suigračima, a neka su se razvila i u kumstva. Stvarno mi je životno NK Osijek puno dao i trudim mu se svakodnevno vratiti na najbolji način.

Čast i obveza je biti primjer ostalima u svlačionici

Odigrao je Vedran 238 utakmica natjecateljskih utakmica u bijelo-plavom dresu, bio suigrač i nekim sadašnjim trenerima, a u prvom dijelu aktualne sezone je pokazao da još dosta može pomoći na terenu. 

Dosta toga sam prošao, skupilo se u međuvremenu iskustva. Mislim da sam trenutno i s razlogom kapetan, domaći sam igrač i znam što znači nositi dres NK Osijek i koliko je važno prenijeti tu emociju prema navijačima i gradu. To je trenutno moja najveća zadaća. Zna se moj stav prema klubu, oduvijek mi je bila želja završiti svoj nogometni put tamo gdje sam ga i započeo. Primarno moram pomoći mlađim dečkima, ukazati im ponekad i kritički na neke stvari. Osjećam od svih podršku i zahvalan sam na tomu. Neću nikada za sebe reći da sam igrač koji radi razliku na terenu u smislu golova i asistencija, ali sam rođen ovdje imam čast i obvezu biti primjer ostalima u svlačionici. Vjerujem da to dobro radim i da će tako biti i ubuduće.  Mislim da je pravo vrijeme da stvorimo pravu koheziju na svim razinama i zajedno s navijačima napravimo nešto više. Imam nedosanjanu želju osvojiti trofej s Bijelo-plavima, nadam se da će mi se i to ostvariti, poručio je Jugović.