Iskoristili smo opciju otkupa ugovora od talijanske Reggiane i naš standardni stoper ostaje i nakon ljeta na Opus Areni.

Portugalac Andre Lourenco Duarte i službeno je nogometaš Osijeka. To znači da je aktivirana opcija koju smo imali prilikom njegova dolaska na posudbu iz talijanske Reggiane i 26-godišnji stoper će i nakon 30. lipnja ove godine ostati na Opus Areni. I to s ugovorom na dvije godine, do ljeta 2026. Činjenica je da Andre pripada skupini naših najstandardnijih prvotimaca koji su praktički stalno u početnoj jedanaestorici, o čemu svjedoči i njegova statistika. Do sada je u HNL-u skupio 15 nastupa za Bijelo-plave, a izuzev debija s Dinamom na našem stadionu, u svim ostalim utakmicama krenuo je u startnoj postavi i na terenu bi ostao do posljednjeg sučevog zvižduka.

Kvalitetno rješenje i u nadolazećim godinama

Procijenjeno je i od strane struke kako je Duarte dobro rješenje i u klupskoj perspektivi, pa se stoga mogla i očekivati ovakva klupska reakcija u slučaju njegova statusa. Sa svojih 196 centimetara pokazao se pouzdanim ne samo u zračnim dvobojima na terenu nego i u svemu ostalome, kada se gledaju i ocjenjuju osnovne karakteristike jednog defanzivca.

Jako sam sretan što ću biti još dvije godine u Osijeku! Nastavit ću raditi svoj posao kao i do sada, pokušati uvijek biti još bolji na terenu. Nadam se da ćemo zajedno kao momčad postići više nego do sada, kratko je poručio Duarte.

Nije puno razmišljao ni dvojio

Trenutna vrijednost na Transfermarktu mu je okruglih milijun eura, a sviđa nam se što nije puno razmišljao i dvojio glede svoga produženog boravka u osječkoj momčadi. Karijeru je, inače, započeo u Sacavenenseu, nastavio u Estorilu, Alverci i Praienseu, da bi iz svoga Portugala otišao u Rumunjsku i odigrao odličnu sezonu u redovima U Craiove 1948. To mu je bila odskočna daska za Italiju i tamošnju Serie B, međutim, u Reggiani nije dočekao službeni nastup.