NK Osijek NK Osijek NK Osijek Prikaži izbornik
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies).
Više informacija možete pronaći OVDJE.Prihvaćam
Mađari jedini ponuditelj, odlučuje Gradsko vijeće

OTVORENE PONUDE ZA KUPNJU DIONICA NK OSIJEKA

Mađari jedini ponuditelj, odlučuje Gradsko vijeće

29.12.2015.

Kompanija „Meszaros & Meszaros“ želi kupiti i preuzeti većinski paket dionica koji bi im omogućio potpunu upravljačku strukturu i kontrolu uloženog kapitala.

Mađarska koorporacija „Meszaros i Meszaros“ jedina se, prema očekivanjima, javila na javni natječaj za prodaju dionica Nogometnog kluba Osijek u vlasništvu Grada Osijeka, gradske tvrtke Vodovod Osijek, Gradske banke u stečaju i tvrtke IPK Osijek, također u stečaju. Lorinc Meszaros ispunio je sve uvjete iz Natječaja, uplatio jamčevinu i na bankovnom računu deponirao iznos od dva milijuna eura u svrhu početnog ulaganja u NK Osijek, dakako, u slučaju preuzimanja vlasničke strukture. Damir Kramarić, predsjednik posebnog Povjerenstva Gradskog vijeća za prodaju spomenutih dionica, uvodno je istaknuo da su Mađari pokazali ozbiljnost i odlučnost da postanu novi vlasnici najpopularnijeg sportskog kolektiva u našem gradu, a prilikom preuzimanja i stjecanja vlasništva žele konsenzus sva četiri gore spomenuta pravna subjekta koji su zajednički ponudili dionice na tržištu. „Oni na taj način žele u potpunosti preuzeti upravljačku strukturu, doći do postotka koji im jamči nesmetano odlučivanje, a da su ozbiljni u svojim namjerama svjedoči i činjenica da su već dali milijun kuna Klubu u smislu pozajmice, svjesni da im ona ne može biti vraćena“, rekao je Kramarić.

Pregovori će, dakle, biti nastavljeni, a tematska sjednica Gradskog vijeća po ovom pitanju trebala bi biti održana sredinom siječnja. Tada bi se, u slučaju potpunog definiranja svih odnosa s mađarskim investitorom, donijela odluka o konačnom preustroju i privatizaciji kluba, rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić. „Ne možemo reći da je posao gotov, ali je izvjesno da smo dobili ozbiljnog ponuditelja koji je i materijalno stao iza svoje ponude. On traži da dođe do određenog postotka u vlasništu kako bi mogao kontrolirati svoj kapital, što je i logično. Dakle, Mađari kupuju ne samo dionice, nego i vlasničke udjele, ali i preuzimaju sva klupska potraživanja, kako ona koja su utvrđena predstečajnom nagodbom, tako i dospjela aktualna potraživanja. Kada su ona u pitanju, vjerujem da će novi vlasnik najkasnije do kraja veljače isplatiti dugovanja igračima, radnoj zajednici i dobavljačima“, izjavio je prvi čovjek osječke gradske uprave. Također je poručio da će budući vlasnik morati u međusobnim pregovorima s Gradskom bankom i tvrtkom IPK riješavati pitanje diskonta i njihovih potraživanja, vjerujući da to neće poremetiti započeti proces. „Sada znamo i tko je potencijalni vlasnik i sigurno ćemo vrlo brzo ponovno sjesti za stol i dotaknuti se i ostalih važnih tema, poput korištenja, te obnove i eventualne dogradnje stadiona kao i Škole nogometa u koju će Grad nastaviti ulagati, u godišnjem iznosu do milijun kuna što bi bilo definirano posebnim ugovorima“.
Spomenuto je i kako će se od ponuditelja tražiti ne samo bankovna jamstva nego i garancija da će budući vlasnik na godišnjoj razini ulagati predviđena sredstva za normalno funkcioniranje Kluba, a ona se kreću između 12 i 14 milijuna kuna.

Gradonačelnik Vrkić je na kraju zaključio da alternative u ovim okolnostima naprosto nema i da će, ako pregovori s mađarskim ulagačima ne završe pozitivno, Nogometni klub Osijek morati u likvidaciju, dodavši da vjeruje kako će rasplet biti pozitivan što bi svima trebalo biti u interesu. 

 

 

HT Prva liga

1.Dinamo22+3153
2.Hajduk22+1641
3.Osijek22+1338
4.Rijeka22+938
5.Lokomotiva22+434
6.Gorica22-331
7.Slaven Belupo22-1921
8.Inter-Zaprešić22-1517
9.Istra 196122-1715
10.Varaždin22-1915

Sljedeća utakmica

Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo

Rijeka - Osijek

HNK Rijeka, 22.02.2020. 17:30

Prethodna utakmica

Hrvatski Telekom Prva liga, 22. kolo

Osijek - Dinamo 1:0

Stadion Gradski vrt, 16.02.2020. 15:00

NK Osijek @ Instagram

Ostale vijesti