U subotu nas očekuje gostovanje u Puli gdje smo ljetos u šokantnoj utakmici odigrali neriješeno 4:4.

Slegli su nam se dojmovi nakon derbija s Hajdukom, stručni je stožer imao vremena analizirati i dobre i lošije stvari u igri naše momčadi, a sve u kontekstu i što kvalitetnije pripreme za ono što nam slijedi nadolazećeg vikenda. U subotu od 15 sati gostujemo kod Istre 1961 u Puli, a jasno je da Osijek tamo želi ne samo ostaviti što bolji dojam, nego i osvojiti bodove. Nije taj naš stav uvjetovan pozicijom Puljana na prvenstvenoj ljestvici, na kojoj zauzimaju deveto mjesto, nego razmišljanjem da u svojim redovima možemo pronaći još neke rezerve i pokazati se u najboljem izdanju.

Važno je nametnuti svoju igru

Zeleno-žuti su u prošlom kolu relativno lako poraženi na Rujevici gdje je Rijeka brzo usmjerila utakmicu u željenom pravcu, ne dopustivši protivniku nešto više. Treba pritom istaknuti kako su i Puljani u drugom poluvremenu, s igračem manje i uz rezultatski zaostatak bili svjesni da ne mogu učiniti nešto više, pa se nisu „bacali na glavu“ nego su vjerojatno već tada počeli razmišljati o Osijeku. Hoće li nas, možda, dočekati s novim trenerom kako se to provlači kroz medije, tek ćemo vidjeti, no to je već njihova stvar. Na Zekićevim je izabranicima postaviti se što odlučnije i tražiti put do pobjede. Tako moraju razmišljati svi igrači već i prije polaska na puta. Momčad koja se nametne od početka na terenu sigurno će biti u prednosti što se tiče osvajanja bodova, a nije upitno da će i domaćin učiniti sve kako bi do njih došao.

Bralić odmara, Almasi u konkurenciji

U prvom dijelu sezone naši su nogometaši upravo na Aldo Drosini odigrali i najšokantniji dvoboj u kojem su stalno dolazili do vodstva, imali i dva gola razlike, ali na kraju ipak nisu pobijedili. Potpuna dekoncentracija u samom finišu susreta uskratila nam je zadovoljstvo jer s remijem nikako nismo mogli biti zadovoljni. Strijelci su nam tada bili Mkrtchyan, Caktaš, Lovrić i Nejašmić i može se reći da smo u napadačkom dijelu sasvim ispunili očekivanja, međutim, propusni smo bili u defanzivi što je stvorilo glavobolju tadašnjem treneru Tomasu. U subotu stručni stožer ne može računati na požutjelog stopera Bralića, no u kadar ulazi novopridošli centarfor Almasi što nam otvara i neke nove taktičke mogućnosti. No, to je već na struci i onome što trener i njegovi suradnici pripremaju za ogled s Puljanima.