Marko Malenica definitivno je među stožernim prvotimcima Nogometnog kluba Osijek na kojeg se uvijek možemo osloniti.

Jučer je slavljenik bio Franko Kolić, a danas je rođendan još jednom vrataru. Riječ je o našem standardnom čuvaru mreže, pouzdanom Marku Malenici koji je rođen 8. veljače 1994. godine, a njegov je grad, inače, Nova Gradiška iz koje je još tinejdžer stigao u Osijek. Bilo je to 2009. i po tomu se također može zaključiti da je nogometno stasao među Bijelo-plavima i kroz duže razdoblje nastupanja u HNL-u postao jedan od najboljih čuvara mreže na domaćoj sceni.

Debitirao još 2013.

Debitirao je 3. svibnja 2013. u gostima kod zagrebačke Lokomotive, uskočivši tada umjesto ozlijeđenog Zvonimira Mikulića. Zanimljivo je da su tada ispred njega, u stoperskom tandemu, bili današnji pomoćni trener Ivo Smoje i momčadski team-manager Mislav Leko. Skupio je do sada 177 natjecateljskih utakmica na vratima NK Osijek, a posebno se iskazao i tijekom onih nezaboravnih europskih nastupa 2017., kada smo bili na pragu ulaska u grupnu fazu Europske lige. Jedno je vrijeme bio pričuva reprezentativcu Ivici Ivušiću, da bi njegovim odlaskom opet uskočio između vratnica i potvrdio ono što smo jako dobro znali – da je jedan od istinskih oslonaca momčadi. U aktualnoj je sezoni ostvario maksimalnu minutažu na svim prvenstvenim susretima, a koliko je cijenjen u svlačionici u među stručnim stožer svjedoči i uloga zamjenika kapetana.

Uzorni sportaš i čovjek

Prošao je dosta toga u karijeri, bio na posudbama u Cibaliji i Segesti, također i izvan Hrvatske, u poljskom Lechu i mađarskom Diosgyoru. U svakoj je sredini prepoznat kao uzoran čovjek i sportaš s kojim baš nikada, ni oko čega, nije bilo ni najmanjih problema. Drago nam je što ga imamo u svojim redovima i što mu je Osijek uvijek bio i ostao toliko u srcu. Maleni, sretan ti 30. rođendan uz puno zdravlja, sreće i pregršt zadovoljstva na nogometnim terenima!