Kapetan Bijelo-plavih nije skrivao i osobno razočaranje onim što je Osijek pokazao u Puli.

Kapetan staje pred mikrofone kada nije dobro i kada se mnogi moraju zapitati što su, odnosno nisu, učinili na terenu da stvari budu drugačije. Naprosto je nedopustivo da Osijek izgleda ovako beskrvno i bojažljivo kao u Puli, toga svi moraju biti ili postati svjesni.

Može se i puno većim momčadima od nas dogoditi loš dan u tehničkoj izvedbi ili u nekim taktičkim zamislima. Međutim, ovo danas kako smo mi svi skupa predstavili grb koji nosimo je sramota, prvenstveno za nas. Žao mi je što smo se na takav način prezentirali pred većim brojem naših navijača koji su prevalili dug put da bi nas bodrili. Jedino im se možemo ispričati i biti iskreni međusobno u svlačionici, pogledati jedni druge i reći da ovo nije ličilo ni na što, kako smo pristupili utakmici i kao ekipa i svatko ponaosob. Jedino tako možda izađe sve na dobro u budućnosti, izjavio je Vedran Jugović. 

Nedopustivo je da nema energije

Ostalo je nejasno zbog čega je sve izgledalo tako loše, u čemu je bio problem i što je to zakočilo Bijelo-plave da se prezentiraju kudikamo bolje i prije svega – energičnije.

Ne mogu ništa loše reći što se tiče same pripreme utakmice. Stvarno se radi kvalitetno i analizira, pokušava i uigrava, a onda dođe vikend i mi ne samo da ne radimo to što smo se dogovorili, nego je još puno veći problem kako smo mi izgledali po pitanju energije, duela… To je nedopustivo. Znali smo da će biti ovakav teren, ali takav je bio i njima. Znači da je pitanje samo tko će više htijenja pokazati, a nedopustivo je da itko ikada više želi od nas. Žao mi je, no imamo priliku to popraviti u sljedećoj utakmici.