Trener Zekić na raspolaganju trenutno ima 25 igrača, a do sredine veljače njegova će momčad odigrati niz kontrolnih susreta.

Započele su pripreme nogometaša Osijeka za drugi dio sezone u HNL-u. Na prvom je treningu u Gradskom vrtu bilo 25 igrača koji su pod ugovorom, a to su: Mikulić, Žitnjak, Malenica, Arsenić, Lesjak, Lukić, Džolan, Matas, Špičić, Čuljak, Kurtović, Mioč, Radotić, Anić, Šarić, Šorša, Škorić, Mandić, Perošević, Pongračić, Roce, Grgić, Špoljarić, Štrkalj i juniorac Eling. U odnosu na prvi dio sezone, osim Maslaća koji je već sredinom jesenske polusezone dobio sporazumni raskid ugovora, u osječkoj svlačionici više nema ni Stevena Petera Ugarkovića (vratio se u Australiju), Dominika i Luke Mihaljevića, Aganspahića i Rusa Tcvejbe.

„Uvodni, dvotjedni dio priprema odradit ćemo u Osijeku, na raspoloživim terenima iako nam snijeg trenutno stvara problem, a nakon njega će to biti blato ili zaleđeni travnjaci, kada se temperatura ponovno bude spustila ispod nule. Dok smo ovdje odigrat ćemo tri pripremne utakmice: 16. siječnja s Belišćem, četiri dana kasnije s Vinogradarom i potom 23. siječnja s drugoligašem Cibalijom. Tijekom priprema u Međugorju za suparnike ćemo imati momčad Širokog Brijega, Zrinskog, Viteza i najvjerojatnije Veleža, što će nam svakako biti dobre provjere“, rekao je trener Zoran Zekić.

Za očekivati je da će barem u prvim tjednima pripremnog razdoblja stručni stožer imati ovaj kadar koji mu je trenutno na raspolaganju. Doduše, postoji želja i za određenim pojačanjima, ali će to prvenstveno ovisiti o raspletu situacije s preuzimanjem vlasničke strukture u NK Osijeku i možebitnom ulasku Mađara Lorinza Meszarosa i njegovih partnera...
„Ne postoji bojazan da će nas netko napustiti, a što se tiče mogućih novih lica, i dalje sam stava da me zanimaju samo istinska pojačanja, a ne da nam ti igrači isključivo popunjavaju broj i dupliraju neke pozicije. Kada se Klub bude definitivno odredio u smislu daljnje budućnosti i egzistencije, tada ćemo razvijati strategiju i vidjeti koga bismo možda mogli angažirati. No, prvo treba podmiriti dugove prema sadašnjem igračkom kadru, da bismo imali zadovoljne ljude na treninzima. Istina, puno ljudi me već sada zove, nude nam se neka imena, ali nije to još uvijek ono što bi me posebno zaintrigiralo da bih krenuo u nekakve razgovore“, dodao je Zekić.

Kormilar bijelo-plavih u drugom dijelu sezone očekuje Osijek kakav je bio u zadnjih šest, sedam utakmica jesenske polusezone, nadajući se boljem učinku i pomaku na prvenstvenoj ljestvici:
„Vjerujemo da ćemo biti agresivniji, ubojitiji prema naprijed, a to znači i efikasniji. Naravno da želimo što prije pobjeći iz opasne zone i zaploviti mirnijim vodama, ali neće sigurno biti presudan susret protiv Istre na samome startu, kada nam Puljani dolaze u goste. Podrazumijeva se da ćemo i tada nastojati osvojiti sva tri boda, međutim, daleko od toga da bismo time nešto posebno riješili. Ponovit ću da je prvenstvo maraton, a ne sprint što znači da ćemo morati biti pravi u kontinuitetu“, zaključio je trener našeg prvoligaša.