Kormilar naše momčadi ostao je neugodno iznenađen onim što je Osijek pokazao na Aldo Drosini.

Nitko nije mogao biti baš ničim zadovoljan nakon ovakvog izdanja naše momčadi. Nije čak toliko ni poraz bolan jer se on može dogoditi i kada daješ sve od sebe, ali zabrinjava način na koji je do njega došlo. Odnosno, spoznaja da je ovo bila jedna od najlošijih utakmica iz naše perspektive, koja je stoga teško mogla i završiti drukčijim ishodom.

Jako je teško pronaći riječi nakon ovakve izvedbe, posebice za ono iz prvog poluvremena. Da mi je neugodno, je. Neke mi stvari nisu jasne i morat ću ih proanalizirati. Rekao sam igračima da u NK Osijek ne možeš na ovakav način igrati niti pristupiti utakmici. Izmaknuli smo nogu iz desetak duela u kojima smo trebali uzeti onu „drugu“ loptu, kao da su naše noge vrijednije od igrača Istre, što naprosto nije tako. Rekao sam više puta, ako nismo na 100 posto, teško možemo pobijediti. To se vidjelo i u Puli. Istra je imala bolju energiju, više su i trčali od nas, a mi smo ostali nedorečeni. Ideja je bila sasvim drugačija, ali mi je sada o tome glupo i pričati, rekao je Zoran Zekić.

Primljeni gol je najbolje oslikao igru

Je li primljeni pogodak i način na koji smo ga dobili preslika i kompletnog nastupa Bijelo-plavih u ovoj utakmici?

Apsolutno. Nije ni Istra imala nešto posebno u smislu igre, ali su bolje trčali, bili agresivniji i puno više željeli pobjedu. I taj gol je također plod shvaćanja igre, gdje lopta pada po ovakvom terenu, a mi umjesto da to riješimo nešto čekamo dok njihov igrač trči glavom na kopačku i zabija gol. Zaista je taj pogodak dobrim dijelom pokazao kako smo mi danas odigrali, a na koji je način to odradila Istra. Nijednoj momčadi ne treba trener kada ide dobro, mislim da sada u ovim okolnostima trebam biti jak u istom trenutku i ponizan, prepoznati i svoje pogreške i dati podršku onim dečkima koji su iskreni. Ako ima onih drugih, onda to trebamo rješavati.

Igrači moraju znati što se od njih ovdje očekuje

Uputio je Zekić i ispriku navijačima (bilo ih je stotinjak) pred koje je i sam došao na kraju utakmice, zajedno s igračima.

Zahvalio bih se našim navijačima što su došli i prije svega se ispričao u svoje ime što su morali ovo gledati nakon dugog puta i kiše koju su istrpili. Sad im je povratak natrag mučan kao i meni. Možda nekim igračima nije jasno što Osijek predstavlja i što se od njih ovdje očekuje. Ovo je svakako sve suprotno od toga. Stoički moramo istrpiti kritike, pa i one ružnije riječi jer danas smo to i zaslužili. Prvi ja, a onda i svi ostali. Na meni je da te stvari probam iskorigirati s ljudima koji to žele pratiti, zaključio je naš kormilar.