U potpunosti je naš trener mogao biti zadovoljan onim što su Bijelo-plavi prezentirali protiv Gorice.

Trener je nakon utakmice mogao biti sasvim, sasvim zadovoljan. Momčad mu je igrala onako, kako je i htio, puno toga je funkcioniralo baš dobro, uz tečnu igru koja je na kraju rezultirala i s tri pogotka u mreži Gorice. U svakom slučaju, kvalitetno izdanje Osijeka, u lijepom i pozitivnom ozračju pred 5617 gledatelja na našem stadionu.

Čestitke i igračima i navijačima. Moram reći da sam danas napokon uživao u igri svoje momčadi jer smo bili na pravoj razini i s energijom i trčanjem. Mislim da smo i u prvom poluvremenu imali sve pod kontrolom, osim one jedne situacije kada smo si napravili problem pogreškom u zoni u kojoj nam se to ne smije dogoditi, pa je protivnik olako došao do prilike. Sve drugo je manje-više bilo sasvim dobro, imali smo dosta raspoloženih pojedinaca i odmah sve izgleda drugačije i odličnu energiju i naravno da onda sve skupa izgleda puno bolje. Da pružamo ovakve partije malo češće imali bismo još dvije, tri tisuće ljudi više na tribinama i svi bismo uživali. Rekao sam sada dečkima da ispod ove razine ne idemo, imamo još dosta utakmica, a danas smo pokazali što i koliko možete te se toga moramo držati i dalje, izjavio je Zoran Zekić.

To je stvarno dobro izgledalo!

Određene promjene uoči početka drugog poluvremena pokazale su se dobrim rješenjem, što se odnosi i na nešto drukčiju formaciju u odnosu na prvih 45 minuta, a vezano je uz ulazak robusnog Almasija koji je učinkovito funkcionirao u tandemu s Mierezom.

Kada je momčad ovako raspoložena, kako je danas bila, onda je i meni lakše. Bila je ideja da imamo dva napadača i da imamo što više proboja po bokovima te gustoću u sredini. To je stvarno dobro izgledalo i imali smo barem još pet, šest situacija koje smo mogli bolje riješiti pred njihovim vratima. To je ono kakav Osijek želimo: okomit i hrabar, odlučan na „drugoj“ lopti i s individualnom kvalitetom.

Pušiću posebne pohvale

Zekić je posebno pohvalio Pušića čija je kvalitetna prezentacija tijekom cijele utakmice nagrađena i prekrasnim golom.

Odigrao je odlično! Imali smo jučer kraći razgovor, rekao samu mu da je vrijeme za konkretniji učinak, da zabije i asistira. Postigao je sjajan pogodak, ali i je i cijelo vrijeme bio na lopti, nudio se, dolazio pravovremeno u međuprostore i nadam se da će zadržati ovakvu razinu igre.

Sljedeća je na redu Lokomotiva u Kranjčevićevoj. Bit će to prva od dvije uzastopne međusobne utakmice istih protivnika.

Oni igraju odličan, okomit i moderan nogomet s puno mladih igrača i užitak ih je gledati. Sve to moramo od prve minute, ima još puno utakmica i bodova u igri. Ova nadolazeća u petak je sada najbitnija, pa ćemo se onda pripremati za Kup.