Još preostaju dogovori kupca i sadašnjih suvlasnika i dioničara Kluba, Gradske banke u stečaju i IPK-a, oko njihovih potraživanja.

Na današnjoj tematskoj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je prihvaćena odluka o prodaji dionica Nogometnog kluba Osijek u vlasništvu Grada Osijeka zainteresiranom mađarskom ulagaču Lorincu Meszarosu kojemu se na taj način otvara put prema privatizaciji našeg prvoligaša. Doduše, posao po tom pitanju još nije završen, ali odlukom Gradskog vijeća jasan je stav Grada Osijeka po tom pitanju i odlučnost da osječki sportski brand napokon postane financijski stabilan, što bi mu omogućilo i veće natjecateljske ambicije od dosadašnjih.

Nakon što je odluka jednoglasno usvojena od svih gradskih vijećnika, gradonačelnik Ivan Vrkić je zahvalio svima na jedinstvenoj potpori u spašavanju Kluba kojemu je u posljednje vrijeme ozbiljno prijetila likvidacija. „Pokazalo se da smo i na prijašnjim sjednicama donosili ispravne odluke pomažuć opstojnosti Kluba jer sada ga svi zajedno imamo priliku osoviti na zdrave noge, ulaskom nužnog kapitala zainteresiranog kupca. I osobno želim upoznati gospodina Meszarosa kojemu poručujem da je dobrodošao u naš grad i NK Osijek i da nam je svima u interesu da ga učini boljim kako bi se igrači napokon mogli posvetiti onome što najbolje znaju, ne opterećujući se drugim stvarima“, rekao je prvi čovjek osječke gradske uprave. No, Vrkić nije propustio napomenuti da posao nakon današnje sjednice Gradskog vijeća još nije gotov. Naime, kupac mora riješiti pitanje potraživanja Gradske banke u stečaju i nekadašnjeg IPK-a koji su također u vlasničkoj strukturi NK Osijeka.

Gradonačelnik je rekao kako ne dvoji da će i ta situacija biti pozitivno riješena i spreman je i osobno pomoći koliko god to bude potrebno. Konačan rasplet očekuje se idućih dana kada će se očitovati preostali zainteresirani subjekti.