Svi u osječkim redovima znaju da je Lokomotiva opasan i nezgodan protivnik, protiv kojega se mora biti maksimalno angažiran.

Bijelo-plavi su otputovali u Zagreb gdje ih u petak od 17 sati očekuje prvenstvena utakmica s Lokomotivom. Zoran Zekić u najavi ovoga susreta nije previše govorio o suparniku, ističući kako za njegove odlike na terenu ionako već svi znaju. To podrazumijeva i činjenicu da će naša momčad morati odigrati na visokoj razini da bi ispunila očekivanja.

Oni su ove godine dvaput igrali s Dinamo, pritom su ostvarili pobjedu i remi, što dosta toga govori o Lokomotivi. Morat ćemo im suziti prostore i „kanale“ iz kojih znaju biti vrlo opasni. Dakako da će dosta toga ovisiti i o našoj protočnosti lopte, o točnim i pravovremenim proigravanjima, a svakako treba pripaziti na njihovu odličnu tranziciju. No, želim da se nametnemo u određenim trenucima i pokažemo vjeru u sebe kao i dobru energiju. Rekao sam i poslije Gorice da nema razloga da se u kvaliteti izvedbe spuštamo ispod te razine, izjavio je šef stručnog stožera.

Fokus je zasad samo na petku

Jasno je da je takav gard nužno pokazati i na suparničkim terenima, bez obzira protiv koga se igralo…

Ne znam koji je razlog da se to i u gostima ne prezentira. Danas je za razliku od ranijih godina manje-više podjednako suđenje kada igraš na domaćem ili gostujućem terenu, doduše, travnjaci su negdje lošiji, a drugdje bolji. Međutim, imat ćemo opet podršku naših navijača koji će doći u Zagreb i jasno je da nam se ne smije više ponoviti Pula.

Svega četiri dana kasnije Osijek će ponovno igrati u Kranjčevićevoj s Lokosima, tada u Kupu Hrvatske. Hoće li u tom kontekstu biti nekakvog taktiziranja u izboru startne jedanaestorice?

Apsolutno se fokusiramo samo na petak i zasad ne razmišljam o utorku. Nadam se da ćemo imati sve igrače na dispoziciji iako su pojedinci i ovoga tjedna imali određenih poteškoća i izostajali s treninga. Nemamo nekih promjena u sustavu, možda tek poimence, tako da ni to ne bi smjelo biti previše komplicirano u smislu usvajanja onoga što želimo prezentirati. Najbitnije je shvaćanje onoga kakvi trebamo biti, a to se najviše odnosi na energiju i pozitivu, da bismo iz toga sve pretočili u kvalitetnu izvedbu na terenu, zaključio je Zekić.